Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Van tequila val je af: waar of niet waar?

Hoewel meerdere onderzoeken al lang en breed hebben aangetoond dat alcoholgebruik en gewichtstoename hand in hand gaan, lijkt tequila nu de uitzondering op de regel. Of toch niet?

Dat zou een fijne opsteker zijn voor wie wel houdt van een Mexicaans verzetje op z’n tijd.

Advertentie

Waar dit verhaal vandaan komt? Volgens het Amerikaans Scheikundig Instituut zitten in de plant waar tequila van gemaakt is, bepaalde suikers (zogeheten agavins – overigens niet te verwarren met agave) die je bloedsuikerspiegel verlagen. Tijdens het onderzoek kregen muizen een standaarddieet mét water met daaraan toegevoegd deze suikers. In vergelijking met de muizen die de toevoeging niet kregen, aten deze veel minder en hadden ze een lagere bloedsuikerspiegel.

Agavins
Daar kwam nog bij dat de muizen die de agavins namen ook een hormoon genaamd GLP-1 aanmaakten. Dit geeft je maag langer een vol gevoel en produceert ook insuline, wat dan weer gunstig zou kunnen zijn voor mensen met diabetes. En dat leidt bij veel media tot de conclusie dat je af zou vallen van tequila.

Proost
Maar of dat klopt? Helaas niet. De suikers waarvan in het onderzoek sprake is en die dus getest zijn op de muizen, zitten niet in tequila omdat ze zijn omgezet in alcohol. Er is dus geen link tussen de drank en afvallen. Wil je wat kilootjes kwijt, dan is een dagelijks tequila-momentje dus niet de oplossing.

Bron: Good Housekeeping. Beeld: iStock, Giphy.

Meer lezen over afvallen? Volg Libelle Lijnt Lekker op Facebook. 

Sylvia Witteman: “Ik moffel de grote glasscherf op de grond snel weg”

Sylvia Witteman | Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week doet ze een poging om het huis van haar moeder schoon te maken. 

“Goed nieuws!”, zegt mijn moeder in het verpleeghuis. “Ik mag morgen naar huis!” Een week of vier heeft het wel geduurd voordat ze weer een beetje uit de voeten kon met haar nieuwe heup, maar nu is het toch (bijna) zover. “Stofzuigen en dweilen en zo kan ik voorlopig niet”, zegt ze. “Het zal wel een smeerboel zijn thui

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien