Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Ook kilo's kwijt? Doe mee en krijg korting op de Libelle Afvalrace methodes

Net als onze vloggende Libellelezeressen kilo’s kwijt voor de zomer? Hier krijg je korting op de methodes die zij volgen. 

Sportvasten 
Net als Claudia centimeters verliezen in buikomvang én je fit en energiek voelen? Geef jezelf en je beste vriendin op voor Sportvasten en ontvang samen 15% korting! 

Meld je aan via het inschrijfformulier, vermeld daar ook de naam van je vriendin (of zus, of moeder!) en de kortingscode Libellezomerfit2017. 
Advertentie

Eén persoon kan zich inschrijven en de naam van haar vriendin in het vak “Naam Buddy” zetten, en in het vak “kortingscode” de code: Libellezomerfit2017. Dan ontvangen jullie allebei een korting van 15%, dus €199,- per persoon in plaats van €235,- per persoon. Jullie gaan dan samen onder begeleiding van 1 Sportvastencoach binnen 10 dagen afvallen, buikcentimeters verliezen, en belangrijker: je fit en energiek voelen! Als je samen aan Sportvasten doet, is het leuker en houd je het beter vol.
Heb je je samen opgegeven? Deel je ervaringen bij de Libelle Afvalrace, of op onze speciale Facebookpagina.

 

80/20 methode
Een gezond eetpatroon creëren, maar wel gewoon een taartje kunnen nemen op een verjaardag of wijn op zaterdag? Doe dan net als Elke de 80/20 methode. Normaal gesproken kost een traject van 7 consulten €180,-. Maar als je je via het contactformulier van Balanza aanmeldt, met de code ‘Libelle afvalrace’ dan krijg je €30,- korting op het programma. Je betaalt dan dus nog maar €150,-. Op het contactformulier kun je meteen aangeven of je het programma op locatie wil volgen in Groningen, Haren, Leeuwarden of Kollum óf dat je het programma online doet. Je hebt dan contact per mail, telefoon of Skype.

 

Foodsisters 
Volg het programma van Marjanne 8 weken, voor maar €10,- euro per week. Met de couponcode: ‘libelle’ krijg je €19,50 korting op het programma, dat normaal gesproken €99,- kost. De afgelopen 10 jaar hebben de Foodsisters al duizenden cliënten begeleid bij het koolhydraat- en suikerarme dieet. Al hun praktijkervaring is nu gebundeld in deze complete en praktische cursus. Je kunt gelijk aan de slag met een kookboek. Daarin vind je 8 koolhydraatarme weekmenu’s en 8 boodschappenlijstjes.
Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

9 leuke outfits voor de volgende (weekend)wandeling

We hebben in een jaar nog nooit zoveel ommetjes gemaakt. Bij gebrek aan andere activiteiten wandelen we wat af.  Een (weekend)wandeling op de planning? Wij hebben 9 leuke outfits op een rijtje gezet.

Er zijn tegenwoordig al zo weinig momenten waarvoor we ons leuk aan kunnen kleden. Laten we die momenten dus gewoon creëren. Bijvoorbeeld: voor die wandeling (in het weekend) trekken we niet meer ons oude kloffie aan, maar kiezen we een outfit waar we ons ook nog een beetje charmant in voelen.

Advertentie

Outfits voor wandeling

Wat inspiratie nodig voor die nieuwe wandel-look? Wij vonden op Instagram deze 9 leuke outfits voor een (weekend)wandeling:

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door That’s Not My Age (@thatsnotmyage)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jiawa Liu (@beigerenegade)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Valérie H. (@bvaldress)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Billie Rose (@billierose)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Shirley Visser (@shirleyvisser)

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Beeld: Getty Images.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Partij Kiezen met Libelle: speel de quiz en raad de politici

Op 17 maart mogen we weer stemmen. Denk jij alles al te weten over de lijsttrekkers die meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen? Wie er bijvoorbeeld graag naar Jason Mraz luistert of trouwde in het buitenland. In deze quiz test je je kennis én ontdek je een andere kant van de politici.

Advertentie

Speel de quiz:

  • Welke politicus heeft niet in Leiden gestudeerd?
  • Welke politicus ging met zijn vrouw per Interrail naar Istanbul?
  • Welke politici zijn fan van de band U2?
  • Welke politicus heeft de marathon in Libanon (2015) gelopen?
  • Welke politicus heeft nooit voorgelezen tijdens de Kinderboekenweek?
  • Rangschik de volgende politici op volgorde van de jongste naar de oudste.
  • Welke politicus woont samen met haar moeder en kinderen?
  • Welke politicus is in Budapest getrouwd?
  • Welke politicus zat naast Floortje Dessing op de bank bij ‘Linda’s Wintermaand’?
  • Welke van de drie onderstaande zinnen is feitelijk onjuist?

Doe onze kieswijzer:

Nog niet over uit op wie je moet gaan stemmen? Ook daar helpen we je graag bij met onderstaande kieswijzer:


voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Art over nieuw seizoen 'Rooijakkers over de vloer': "Leuk dat Geraldine weer verliefd is"

Art Rooijakkers (44) heeft momenteel een van de beste banen van Nederland. Voor hem geen dagen vol Zoom-calls en werken op afstand, maar op pad om een kijkje te nemen in het leven van bekend Nederland. Woensdagavond start het derde seizoen van Rooijakkers over de vloer.

Corona of niet, BN’ers geven Art Rooijakkers nog steeds graag een kijkje in hun leven. In dit seizoen gaat Art onder andere op bezoek bij Geraldine Kemper, Danny Vera, Bilal Wahib en Stefano Keizers. Hoe was dat in deze tijd? Even bellen met Art!

Advertentie

Hoe gaat het met je?
“Het gaat goed! Ik ben het net als iedereen hartstikke beu, maar ik heb weinig te klagen. Ik ben nog niet ziek geweest en in mijn omgeving is ook niemand ernstig ziek geweest. Ik heb werk waarvoor ik de deur uit mag en ben niet, zoals vrienden zichzelf noemen, ‘een zoombie’ en mijn dochters zijn gezond en klaar om naar de basisschool te gaan. Dus het gaat eigenlijk gewoon goed.”

Woensdag start een nieuw seizoen Rooijakkers over de vloer. Hoe was het om dit seizoen in coronatijd te maken?
“In de gesprekken merkte ik dat thuis voor iedereen belangrijker is geworden. Het was bijzonder om te zien dat gasten daardoor openhartiger zijn. Misschien doordat ze thuis meer op hun gemak waren en misschien speelt het ook mee dat mensen het programma na twee seizoenen wat beter kennen. Ze weten wat ze kunnen verwachten en willen daardoor ook wel graag meedoen. Als die trend zich voortzet dan zitten we in seizoen zes bij Máxima en Willem en in seizoen acht bij Bruce Springsteen, haha! Die staat nog wel op mijn lijstje, ja. Of Kim en Kanye, maar die zijn nu helaas uit elkaar. Daar was ik wel benieuwd naar.”

Wie heeft jou dit seizoen het meest verrast?
“Dat is als kiezen tussen mijn twee dochters. Dat kan toch niet? Ik vond het wel heel tof dat ik bij Bilal Wahib ben geweest. Een jongen die zo ontwapenend is dat hij je hart steelt. Hij is nog hartstikke jong, maar heeft al zoveel bereikt. Een Gouden Kalf, een rol in Mocro Maffia, een grote hit met Tigers en een award winnen in Berlijn. Bilal is op weg om de grootste acteur van ons land te worden. Ik denk dat ik over tien jaar kan zeggen dat ik nog thuis ben geweest bij ‘die jongen die nu in die Hollywood-serie speelt’. Maar daarnaast was het óók fantastisch om van Geraldine Kemper te horen dat ze weer verliefd is. Dat is natuurlijk hartstikke leuk!”

Wat is in alle seizoen de mooiste plek waar je bent geweest?
“Ik kijk eigenlijk niet zo naar de huizen waar ik kom, meer naar wat het huis zegt over mijn gasten. Het was heel bijzonder dat ik vorig jaar binnen mocht kijken bij Hugo de Jonge en zijn gezin. Toen zaten we al middenin deze pandemie. Ik ontmoette ook zijn vrouw en kinderen en als groot muziekfan vind ik het dan leuk dat daar in huis ook een gitaar staat. Ik vond het ook fantastisch om voor dit seizoen bij Danny Vera langs te gaan, die een huis vól gitaren heeft en voor ons nummers van Elvis en Bruce Springsteen speelde. In deze tijd zonder live-optredens raakte me dat wel.”

Heb jij zelf graag mensen over de vloer of ben je thuis liever alleen?
“Ik vind het wel fijn om mensen over de vloer te hebben of bij mensen over de vloer te zijn.  We wonen in de stad, dus ik ging vaak ergens eten met vrienden. Nu ben ik de tijd samen thuis ook wel wat meer gaan waarderen. Die lange avonden met vrienden aan tafel mis ik door de avondklok wel.”

Wat zou jij snel verstoppen als er nu een cameraploeg voor de deur zou staan?
“Ik laat de post altijd overal slingeren. Die zou ik wel even snel aan de kant leggen. Je ziet in mijn huis wel duidelijk dat er kinderen wonen, dus er valt genoeg te zien. Maar die tekeningen van mijn dochters zou ik dan misschien stiekem ook wel even naar voren schuiven om te kunnen laten zien wat ze al maken.”

‘Rooijakkers over de vloer’ is vanaf 3 maart elke woensdag om 21.30 uur te zien bij RTL 4.

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Fotografie: Petronellanitta, Styling: Hanna Suurland.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Lara (44) heeft last van tinnitus (oorsuizen): "7 jaar geleden was het er ineens"

Lara (44) heeft tinnitus, oftewel oorsuizen. Dat betekent dat ze voortdurend een harde piep hoort in haar oor, iets wat haar leven behoorlijk ontwricht. “Ik lig ’s nachts soms uren wakker van het lawaai in mijn hoofd.”

“Ik heb een cd met meerdere tinnitus-geluiden. Soms laat ik die aan mensen horen om duidelijk te maken wat ik de hele dag hoor. Vaak schrikken mensen. ‘Zo hard?’, zeggen ze dan. Het is geen lichte ruis of brom die ik de hele dag hoor, maar een harde hoge pieptoon, zo’n geluid dat de televisie vroeger maakte als er opeens geen beeld meer was. Ik hoor het in beide oren en het is nooit een seconde weg. Het is nooit stil in mijn hoofd. Daar is het weer, is de eerste gedachte als ik wakker word en zo val ik ook in slaap, altijd bewust van het geluid.”

Advertentie

Afleiding

“De nachten zijn het zwaarst. Vaak lees ik ’s avonds even een tijdschrift en val ik wel in slaap, maar als ik wakker word, bijvoorbeeld omdat mijn man later naar bed gaat, kan ik soms uren wakker liggen. In de nacht wordt alles groter en lijkt ook het geluid harder. Vaak ga ik dan maar naar beneden, en luister ik wat muziek: Milow, Coldplay of operamuziek. Dat is fijn, muziek leidt me af van het geluid. Ook buiten wandelen kan helpen. Met de geluiden van de wereld om me heen en de wind om mijn hoofd heb ik minder last van mijn tinnitus. Verder is yoga belangrijk voor me. Als ik ontspannen ben, is het geluid beter te verdragen. Mijn truc is dus: afleiding. Ik probeer mijn aandoening ook te relativeren. Ik heb een fijne man, vier mooie kinderen, een leuk leven. Ik heb geen levensbedreigende ziekte en ik wil ook niet dat de tinnitus mijn leven gaat beheersen, maar het idee dat de piep nooit meer zal verdwijnen grijpt me zo nu en dan naar de keel. Er zijn mensen met tinnitus die depressief worden of soms zelfs een einde aan hun leven maken. Dat kan ik me goed indenken. Je moet stevig in je schoenen staan om hier dag in dag uit mee om te kunnen gaan.”

Erfelijk

“Zeven jaar geleden was het er ineens. We waren net met het gezin op vakantie geweest in Zuid-Frankrijk en reden terug over de Route du Soleil, toen ik de piep opeens hoorde. Mijn man was ziek en met vier jonge kinderen achterin was het best stressen onderweg. Misschien heeft dat de tinnitus getriggerd. Ik dacht nog: dat geluid komt van het geraas over die autobaan en trekt straks wel weg, maar na vier dagen hoorde ik het nog. Bovendien merkte ik dat ik steeds minder hoorde. Wat praat iedereen toch zacht, dacht ik aanvankelijk, maar ik bleek dus inmiddels behoorlijk gehoorverlies te hebben. Ik kreeg een gehoortoestel. Nader onderzoek, een jaar geleden, maakte duidelijk dat ik in beide oren otosclerose heb: overmatige botgroei in het middenoor. In mijn geval ook in het slakkenhuis. Het is erfelijk en wordt aangewakkerd door hormonen en waarschijnlijk heeft de geboorte van mijn tweeling negen jaar geleden het proces versneld. Mijn moeder heeft ook een gehoortoestel nodig en ook mijn vader heeft last van oorsuizen, dus het zit echt in de familie. Ik ben altijd iemand geweest die erg van gezelligheid en veel mensen houdt, maar ik merk dat mijn slechthorendheid en tinnitus me steeds meer beperken. Door mijn gehoortoestellen gaat een één-op-één gesprek nog goed, maar als er veel mensen zijn, dan lukt het me niet meer om een gesprek te volgen. Afgelopen zondag hadden we hier thuis bijvoorbeeld een verjaardag. Er waren dertig mensen, maar ik heb de hele middag amper iets van de gesprekken kunnen verstaan. Dat vind ik heel moeilijk.”

Spelbreker

“Ik ben nog jong en wil midden in het leven staan, maar zo veel drukte vreet energie en het verergert het geluid in mijn oren. Ik ben altijd gek geweest op grappen en grollen, maar het lukt me niet meer om zo ad rem te zijn en ik voel me steeds meer een toehoorder. Dat voelt soms best eenzaam. Oud en nieuw vierden we altijd gezellig met vrienden, maar afgelopen jaarwisseling was ik voor het eerst alleen met mijn gezin. ‘Door dat stomme gehoorprobleem van jou kan er niemand meer komen’, zei mijn oudste van 15. Daar schrok ik van. Als je 70 of 80 bent, kun je nog denken: jammer, maar ik heb een mooi leven gehad. Maar nu voel ik me soms een enorme zeurpiet. De spelbreker. Ik moet nu eenmaal op mijn gezondheid letten en zorgen dat ik in balans blijf, anders gaat het niet goed.”

Om de beurt praten

“Door mijn gehoorprobleem heb ik 50% minder energie dan iemand die goed hoort. Als ik te veel sociale dingen heb, hou ik te weinig energie over voor mijn werk – ik ben van origine jurist, maar doe nu projecten voor de Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden, en dat vind ik ook belangrijk. Mijn beperking vraagt de nodige aanpassingen van mijn gezin. Aan tafel moeten de vier kinderen bijvoorbeeld om de beurt praten, anders kan ik het niet volgen. Mijn man vindt het ook moeilijk. Hij praat best onduidelijk en voor hem is het lastig om constant goed te articuleren. Soms zegt hij iets terwijl hij wegloopt en heb ik geen idee wat hij zegt. ‘Je weet toch dat ik je zo niet versta’, kan ik dan geïrriteerd zeggen, maar ik begrijp ook dat het onmogelijk is om altijd aan mij te denken.”

Afleiding

“Afgelopen mei ben ik geopereerd aan de otosclerose in mijn rechteroor. Mijn eigen kno-arts zei dat er niets aan mijn gehoorprobleem te doen was, maar de arts die ik consulteerde voor een second opinion zag wel mogelijkheden. Door die operatie hoor ik rechts nu iets beter. Maar de piep in mijn oren zal er altijd blijven, daar valt niets aan te doen. De kans is groot dat ik op een gegeven moment een implantaat zal moeten, maar dat probeer ik zo lang mogelijk uit te stellen. Het is een zware operatie met een lang revalidatieproces. Het belangrijkste is nu dat ik lekker bezig blijf, met mijn gezin en mijn baan. Dus niet de hele dag op de bank naar het geluid in mijn oor luisteren, want dan slaat de paniek toe. Ik wil op een wijze manier omgaan met mijn beperking. Als het geluid me te veel wordt, pak ik de fiets en ga ik lekker de natuur of de stad in. Dan lukt het me om het geluid voor even te ‘parkeren’.”

N.B. Lara werd vóór de coronacrisis geïnterviewd. 

Hoe herken je gehoorproblemen? Dokter Rutger legt het uit:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Interview: Rosa Koelemeijer. Bewerking: Elselien van Dieren. Fotografie: Bernice van Wissen

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien