Meer uit je wandelingen halen? Loop en luister mee met de nieuwe podcast Libelle Luisterloopje Beeld Libelle
Meer uit je wandelingen halen? Loop en luister mee met de nieuwe podcast Libelle LuisterloopjeBeeld Libelle

Meer uit je wandelingen halen? Loop en luister mee met de nieuwe podcast Libelle Luisterloopje

Ben jij gek op wandelen maar wil je iets méér uit dat ommetje halen? Dan hebben we wat leuks voor je. In de nieuwe podcast Libelle Luisterloopje wandel je met Patrick Martens én bijzondere gasten die je meer leren over de natuur en jezelf. Loop en luister je mee?

Eva BredaLibelle

We leren je anders te kijken

Allemaal leuk en aardig: dat ommetje tijdens je lunchpauze of die avondwandeling om de 10.000 stappen aan te tikken. Soms is wandelen meer een routineus moetje dan een leuk, leerzaam loopje. Daarom nemen wij jou vanaf vandaag iedere week mee op een wandeling die je nét even anders laat kijken naar de wereld om je heen.

Libelle Luisterloopje

In Libelle Luisterloopje wandelt Patrick Martens met natuurliefhebbers en experts die verhalen en tips delen waarmee je jouw wandelingen anders gaat bekijken en ervaren. We gaan op pad met een stadsecoloog, een vogelaar, een nachtwandelaar, een boswachter en een mindfulnesstrainer. In zo’n 25 minuten leer je meer over stadsdieren en -planten, insecten en de magie van ’s nachts wandelen, maar ook over de gekke gewoontes van spechten. Via je oren kijk je anders door je ogen.

Vanaf 12 mei staat iedere vrijdag een nieuwe aflevering voor je klaar. Ook kun je Libelle Luisterloopje opzoeken op Spotify, Apple Podcasts en Fluister.

Aflevering 1: wandel mee met de stadsecoloog

In de eerste aflevering kun je meewandelen met Patrick Martens en Roy Veldhuizen, stadsecoloog voor de gemeente Amsterdam en presentator van de podcast Biologica. Patrick en Roy maken samen een stadswandeling en leren je onderweg dat je voor een wandeling vol dieren en natuur echt de stad niet uit hoeft. Maak een ommetje door je eigen buurt terwijl je meer leert over vogels, planten en zelfs slangen die je in de Nederlandse steden kunt spotten. Óf wandel de route die Patrick en Roy wandelen in de podcast.

Stadswandeling Amsterdam Beeld Libelle
Stadswandeling AmsterdamBeeld Libelle

Klaar om op pad te gaan? Luister de eerste aflevering hier.

Aflevering 2: wandel mee met de stadsecoloog

In de tweede aflevering kun je meewandelen met Patrick Martens en vogelwachter Adriaan Sleeuwenhoek. Samen maken zij een wandeling door het Edese Bos waar ze op spechtensafari gaan én andere vogels spotten. Tijdens de wandeling legt Adriaan je uit hoe je begint met vogels spotten én waarom dat nou zo ontzettend leuk en gezond is. Maak een ommetje door je eigen buurt of een natuurgebied in jouw omgeving terwijl je meer leert over spechten, boompiepers, ijsvogels en ontdek alles over vogels spotten. Óf wandel de route die Patrick en Adriaan wandelen in de podcast.

Plattegrond - wandeling met de vogelwachter Beeld Libelle
Plattegrond - wandeling met de vogelwachterBeeld Libelle

Klaar om op pad te gaan? Luister de eerste aflevering hier.

Aflevering 3: wandel mee met een nachtwandelaar

Nachtwandelen: het klinkt misschien spannend, maar wie zich overgeeft aan het donker, ontdekt al snel dat de nacht een bron is van verwondering, rust, stilte en vertraging. Schrijver en nachtwandelaar Marjolijn van Heemstra maakt zich in onze kunstverlichte wereld hard voor meer donker en neemt je daarom in de derde aflevering van Libelle Luisterloopje mee met een nachtwandeling. Wil jij dat ook? Een nachtwandeling kun je maken in ieder (na zonsondergang toegankelijk) natuurgebied. Óf wandel de route die Patrick en Adriaan wandelen in de podcast.

Plattegrond Vliegenbos Beeld Libelle
Plattegrond VliegenbosBeeld Libelle

Klaar om op pad te gaan? Luister de derde aflevering hier.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden