Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Libelle Ster 2013 - Caroline en Aimee

Def-Libelle-18_8890

“Het idee voor De Meisjes van de Bloemen is ontstaan toen ik ging trouwen. Samen met Caroline stond ik in een pluktuin in Zeeland om mijn eigen bruidsboeket samen te stellen. ‘Ik word hier intens gelukkig van’, zei ik tegen haar. Ik had op dat moment geen baan en van het een kwam het ander.”

Caroline: “We hebben allebei een totaal andere achtergrond, maar bloemschikken is gewoon een kwestie van creatief zijn, gevoel voor kleur hebben en het gewoon dóen. Nu maken we bloemstukken voor huwelijken, congressen en bedrijven en soms voor begrafenissen. We vonden het doodzonde dat al die supermooie bloemen na afloop meteen in de prullenbak verdwenen. Waarom geven we ze niet weg? dachten we. Als je iets doet, doe het dan niet alleen voor jezelf, is mijn motto. Het is zo leuk om ouderen hier blij mee te maken. Wist je dat het aantal eenzame ouderen in Nederland onvoorstelbaar groot is? Bijna een derde van de 65-plussers voelt zich eenzaam, sommigen hebben maximaal één keer in de vier weken een sociaal contact. Kun je je dat voorstellen?”

Aimee. “We brengen de bloemstukken in overleg met het Nationaal Ouderenfonds naar woonzorgcentra waar de minste faciliteiten zijn en het heel ongezellig is. Dan maken we meteen een praatje met de mensen. Dat vinden ze zo leuk, je ziet ze echt opvrolijken. Laatst kreeg ik spontaan een dikke pakkerd van iemand. Of ze beginnen een heel verhaal over hun oude tuintje en welke bloemen daar in stonden. Onze droom is om een eigen pluktuin te beginnen waar jong en oud elkaar ontmoeten. Vmbo-scholieren en ouderen die samen de tuin onderhouden, lekker eruit en buiten aan het werk. Van bloemen wordt iedereen blij!”

Keer terug naar het artikel.