null Beeld

10 tips voor de vrijmarkt

Voor de verkoop van je oude spulletjes is er natuurlijk Marktplaats. Maar het is veel leuker om zelf je producten aan de man te brengen. De vrijmarkt op Koningsdag is hier een ideale gelegenheid voor!

Nathalie Vreeburg

Dus: haal zolder leeg, kijk eens kritisch in de schuur en loop eens door het speelgoed van je kinderen. Zeker weten dat je een hoop items tegenkomt waar je eigenlijk niets meer mee doet. Anderen zijn er blij mee en het geeft bij jou rust en ruimte. Ruimte voor nieuwe dingen.

Onze 10 vrijmarkt-tips voor Koningsdag:

  1. Kijk in de plaatselijke kranten voor het programma en waar je precies mag staan. Check ook even vanaf hoe laat. Veel dorpen en steden hebben ook speciale plekken voor kinderen gereserveerd. Hier kunnen de ondernemers in spé hun waar aan de man in een iets rustigere omgeving dan het gedrang in de hoofdstraat.
  2. Ga vroeg heen om het beste plekje uit te zoeken. Onze tip: Zoek een plekje in de (middag) zon en uit de wind! En, niet onbelangrijk, niet al te ver bij de toiletten vandaan. Zeker bij grote drukte kan je niet zo snel door een grote menigte voortbewegen.
  3. Kenners en verzamelaars zijn meestal al heel vroeg aanwezig om de krenten uit de pap te halen. Wees hier op voorbereid.
  4. Weet dus wat je verkoopt! Maak niet de fout het erfstuk van oma voor een schijntje van de hand te doen.
  5. Kleine spulletjes kunnen heel gemakkelijk in een grabbelton. Zo is het ook voor de koper een verrassing.
  6. Val op! Neem ballonnen mee of een vlag. Trek opvallende kleren aan of zet een grote hoed op.
  7. Afdingen hoort erbij! Zet hoog in en maak er een spel van om uit te komen op het bedrag wat jij ervoor zou willen hebben.
  8. Heb je weinig spullen, maar wil je wel op de vrijmarkt staan? Denk dan bijvoorbeeld aan het verkopen van limonade of cupcakes, bespeel een muziekinstrument of verzin een behendigheidsspelletje waar de voorbijgangers aan mee kunnen doen.
  9. Neem iets te eten en te drinken mee! Helemaal als je vroeg begint, lust je wel een kopje koffie of thee. Waarschijnlijk is de horeca zo vroeg nog niet open.
  10. Denk aan eventueel zonnebrand! Het zonnetje kan al flink schijnen eind april. En zeker met een zacht briesje erbij, heb je niet in de gaten dat je flink aan het verkleuren ben. Voorkom dit door je goed in te smeren.

Hoe ga jij geld verdienen op Koningsdag?

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden