null Beeld

10x verlaten plekken

Deze verlaten plekken zijn intrigerend en eng tegelijk; elke plek heeft z'n eigen verhaal en historie. Libelle heeft 10 verlaten plekken voor je geselecteerd die je vast en zeker zullen fascineren.

Annemiek Wichertjes

1. Pripyat, Oekraïne

<img />

In 1986 ontplofte er in Pripyat een reactor in de kerncentrale. Radioactief materiaal verspreidde zich door de lucht. Bewoners van de stad zijn gevlucht, en het gebied is tot op de dag van vandaag nog steeds afgezet.

2. Mirny, Rusland

<img />

In Mirny bevindt zich een enorme diamantmijn van maar liefst 1,2 kilometer breed en 525 meter diep. Helikopters mogen niet over de mijn vliegen omdat de kans groot is dat de neerwaartse stroming de helikopters naar beneden zuigt.

3. Seneca, New York

<img />

Deze verlaten boerenwoning aan het Seneca meer dient zich nu als 'begraafplaats' voor oude auto's.

4. New Orleans, Amerika

<img />

Six Flags Jazzland is compleet verlaten sinds orkaan Katrina heeft toegeslagen. Enkele bedrijven hebben het plan om het voormalige pretpark een nieuw leven in te blazen. Tot dan zal Six Flags Jazzland de perfecte locatie zijn voor de opnames van een horrorfilm.

5.  Loch Duich, Schotland

<img />

Het Eilean Donan kasteel in Schotland is al onbewoond sinds 1911.

6. Hashima eiland, Japan

<img />

Het Japanse eiland was rijk aan steenkool; er woonden toentertijd 5,000 mijnwerkers. Toen benzine Japan's belangrijkste bron van brandstof werd, werden de mijnen gesloten en verlieten alle bewoners in 1974 het eiland.

7. New Bedford, Amerika

<img />

Dit elegante theater werd geopend in 1912. In het gebouw is zelfs een balzaal aanwezig. Het theater is momenteel al jaren verlaten maar er zijn serieuze plannen om het Orpheum theater te laten restaureren.

8. Beelitz, Duitsland

<img />

Dit gigantische ziekenhuis werd tijdens de Eerste Wereldoorlog omgezet in een hospitaal voor militairen. Het Beelitz-Heilstätten ziekenhuis is sinds 2000 verlaten.

9. San Zhi, Taiwan

<img />

Deze UFO huizen werden gebouwd om Amerikaanse militairen te huisvesten. In 1978 werd de bouw gestart maar nog geen 2 jaar later werd de bouw gestopt door het verlies van investeringen.

10. Celles, België

<img />

Kasteel Miranda is gebouwd door Franse aristocraten die op de vlucht waren voor de revolutie. Tijdens en na de Tweede Wereldoorlog, werd het kasteel gebruikt als weeshuis maar sinds 1980 is het kasteel verlaten.

Welke verlaten plekken vind jij het meest intrigerend?

Bron: Distractify

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden