null Beeld

25 jaar Intermezzo

Wanneer tussen meerdere muziekstukken een relatief kort, licht stuk op het programma staat, noemen we dat een 'intermezzo'. Maar bij het jubileumconcert van Intermezzo in Ommen waren alle muziekstukken met smaak gekozen.

Gina van Elburg

Op zaterdag 12 september vond het jubilieumconcert van Intermezzo plaats in het theater de Carrousel in Ommen. Al gauw na de inleiding en de eerste muzikale klanken werd voelbaar dat de koorleden een bijzondere band met elkaar hadden die de kwaliteit van de muziek ten goede kwam. Als je het jubileumboekje doorbladerde, werd dat nog eens bevestigd: alle leden hadden zelf ook een quote of een stukje tekst geschreven.

Een aantal voorbeelden:

  • Intermezzo is voor mij als een tweede thuis - Ceciel Huuskes
  • Echt even een intermezzo, een stukje gezelligheid en samen ontspannen bezig zijn met teksten en muziek die je raken - José Jutten
  • Het heeft mij veel mooie en dierbare momenten en herinneringen gegeven en vriendschappen voor het leven - René Jansen
  • Letterlijk en figuurlijk muziek in mijn leven. Muziek waardoor ik nog steeds wordt geraakt met mensen om mij heen die mij tot wat ik nu ben mede hebben gemaakt - Doret Bakker
  • Mijn wekelijkse dosis endorfine! - Henrieke Scholtens

TBS-kliniek

Het koor bestaat inmiddels al 25 jaar en is verbonden aan de St. Brigitta geloofsgemeenschap in Ommen. Het koor zingt niet alleen in de kerk, maar treedt ook elders op. Zo hebben ze een concert gegeven in de TBS-kliniek in Balkbrug; het voormalig Sophia ziekenhuis in Zwolle en het inloophuis voor kankerpatienten het Vechtgenotenhuis in Ommen.

Pelgrims

Onder de bezielende begeleiding van dirigent Jan Harm Klekamp heeft het koor al diverse activiteiten ondernomen. Zo zijn ze naar Lourdes afgereisd om bedevaartdiensten voor pelgrims muzikaal te omlijsten. Het koor straalt vooral blijdschap, betrokkenheid en passie voor de muziek uit. Dat was zeker het geval tijdens hun zeer geslaagde jubileumconcert.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden