null Beeld

3 x ontbijtjes met eitjes voor Pasen

Uitslapen en dan met zijn allen brunchen tijdens Pasen. Als er iets is wat niet mag ontbreken tijdens de brunch, zijn het wel eitjes. Hard- of zachtgekookt: ieder zijn ei. Maar er kan meer! Daarom zetten we 3  recepten op een rijtje.

Vera Klandermans

Gemiddelde kooktijd van een medium ei

  • Zacht: 4,5 minuten
  • Halfzacht: 6 minuten
  • Hard: 12 minuten

1. Gevulde eitjes

  • 12 eieren
  • 60 g yoghurtmayonaise
  • 1 el pittige mosterd
  • 1 tl citroensap
  • 1 el zoetzure augurk, fijngehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 3 plakjes bacon, uitgebakken en verkruimeld
  • 2 el bieslook, gehakt

Zo maak je het

Doe de eieren in een grote pan en giet er koud water op tot de eieren onder staan. Breng het water aan de kook op niet al te hoog vuur en draai, zodra het water kookt, het vuur uit en dek de pan af met een deksel. Laat de eieren 15 minuten zo staan. Giet de eieren af en spoel ze direct onder koud water zodat ze wat afkoelen.

Pel de eieren en snijd een klein stukje van de onderkant zodat ze rechtop kunnen staan. Snijd het bovenste deel van het ei af, op ongeveer een derde. Verwijder het eigeel met een lepeltje en verzamel het eigeel in een kom. Prak het fijn met een vork en voeg alle ingrediënten, behalve de bacon en de bieslook, toe. Roer tot een gladde mix. Schep het mengsel in een spuitzak en vul de lege eitjes ermee (of doe het met een theelepel). Bestrooi de eitjes met verkruimelde bacon en de bieslook. Doe de dekseltjes er weer schuin op en dien op.

Bereiden: Circa 45 min. Bakken: ca. 45 min. Kcal: 80 per ei.

2. Beschuitbollen met roerei van jonge spinazie en ham

null Beeld

Dit heb je nodig

  • 4 beschuitbollen
  • 3 el roomboter + 1 extra om in te bakken
  • 8 bio-eieren
  • 250 ml slagroom (of volle melk)
  • klontje boter
  • handje jonge spinazieblaadjes
  • 4 plakjes beenham
  • wat sprieten bieslook
  • zwarte peper uit de molen en zout

Zo maak je het

Halveer de beschuitbollen en besmeer de opengesneden kanten met roomboter. Klop de eieren, slagroom en een snufje zout kort, tot alles net glad is, het hoeft niet heel schuimig. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en laat het klontje boter smelten. Giet het eimengsel erin en laat zonder roeren 20 seconden stollen. Schep dan pas met een houten lepel het ei luchtig en rustig om. Laat nog 10 seconden rusten en schep dan weer om tot het ei nét helemaal is gestold en mooi glanst.

Voeg een handje jonge spinazieblaadjes op het laatste moment aan het roerei toe en spatel om tot de blaadjes net zacht zijn. Snijd de plakken ham doormidden en beleg elke beschuithelft met een plakje ham. Schep het roerei erop. Knip de bieslook in korte sprieten en strooi erover. Bestrooi met zwarte peper en zout.

Bereiden: circa 15 min. Kcal: 502 p.p.

3. Blije toast met ei

null Beeld

Dit heb je nodig

  • 1 ei
  • 1 boterham
  • 1 el boter
  • een grote (zeg 8-9 cm) cookiecutter (cirkel, hart, ster)

Zo maak je het

Steek met de cookiecutter een figuur uit de boterham. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het sneetje brood licht aan één kant aan en keer het. Breek een eitje boven een kopje en giet het dan precies in de opening van de boterham. Bak het 2-3 minuten met het deksel er half op. Dien meteen op.

Bereiden: circa 5 min. Kcal: 230 p.p.

LEES OOK: 10 IDEEËN MET EEN HARDGEKOOKT EI

Receptuur: Yvonne Jimmink. Beeld: Jan Luijk

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden