null Beeld

3x beste buitenideeën

We willen naar buiten! In de buurt of net wat verder weg. Drie tips voor leuke uitjes in eigen land.

Redactie

Leuke doe-dingen

Dorpjes en stadjes om te bezoeken, sloepvaren, loopfietsen, wijn proeven: het nieuwe boek Bucketlist – Eropuit in Nederland van Marleen Brekelmans staat vol bijzondere plekken en leuke doe-dingen in eigen land. Bestel het via haar website.
bijzonderplekje.nl

Wildplukken

Wat groeit er in achtertuin of stadspark en kan ook door de sla? Leah en Tim van In het wilde weg starten weer met hun cursus eetbare wilde planten herkennen en plukken. Die duurt een maand en bestaat uit een excursie en drie online lessen. De cursus helemaal online volgen kan ook.
inhetwildeweg.nl

Plant een boom

Het zou fijn zijn als er ook in de toekomst nog bossen zijn om in te wandelen. Die zijn trouwens ook goed voor schone lucht, opslag van CO2 en een gezonde leefomgeving. We kunnen helpen door zelf een boom te planten (of te doneren) voor nieuwe bossen in alle Nederlandse provincies.
buitenfonds.nl

Let op: Vanwege de coronamaatregelen geldt voor veel uitstapjes dat reserveren noodzakelijk is. Ook kunnen programma’s worden aangepast of komen te vervallen. Check voor de zekerheid de site!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden