Heerlijk ontspannen: Wellness tickets nu voor 15,95

Zoek binnen:

3x verrassend lekkere stamppotten

Dit gezellige seizoen vraagt weer om heerlijke stamppotten. Met wat fijne ingrediënten en creativiteit tover je lekkere originele stamppotten op tafel.  Stamper in de aanslag! Eet smakelijk.

1. Stamppot met rucola en oude kaas

Advertentie

Dit heb je nodig:

1 kg kruimige aardappels
150 ml melk
25 g boter
nootmuskaat
2 zakken rucolasla (a 75 g)
250 g oude kaas

Zo maak je het:

  1. Schil 1 kg kruimige aardappels en snijd ze in kleine stukken. Breng in een pan een laag van 4 cm water met 1/2 tl zout aan de kook. Voeg de aardappelen toe, breng ze aan de kook en kook ze met de deksel op de pan in 20 min. gaar. Verwarm 150 ml melk tot net onder het kookpunt. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Voeg al roerend met een houten spatel zo veel melk toe dat het een fijne, smeuïge puree wordt. Voeg 25 g boter toe. Zet de pan weer op het vuur en verwarm de puree al roerend op zacht vuur tot de boter is gesmolten. Breng de puree op smaak met nootmuskaat en zout en peper.
  2. Meng 2 zakken rucolasla (à 75 g) in gedeelten door de puree en warm de stamppot nog heel even door. Verbrokkel 250 g oude kaas. Meng de helft van de kaas door de stamppot.

2. Drie kleuren stamppot met pikante runderreepjes

Dit heb je nodig:

200 g sperziebonen
½ zakje geschrapte worteltjes (a 300 g)
1 rode paprika
3 eetlepels boter
1 schaaltje runderreepjes naturel (ca. 300 g)
1 pak stamppot dagschotel sperziebonen met runderreepjes (256 g)
1 bakje cherrytomaten (250 g)

Zo maak je het:

  1. Sperziebonen schoonmaken en in stukjes snijden. Worteltjes in stukjes snijden. Sperziebonen en wortel 8 min. koken.
  2. Paprika in reepjes snijden. In pan boter verhitten. Runderreepjes met paprika 6 min. bakken. Pikant mix (uit pak) mengen met 300 ml water en door vlees scheppen. Geheel door en door verhitten.
  3. Voor puree 1 liter water aan de kook brengen. Tomaatjes halveren. Pureepoeder met garde door kokende water kloppen.
  4. Sperziebonen, wortel en tomaatjes door puree scheppen. Vlees in pikante saus bij stamppot serveren.

3. Andijvie stamppot met brie

Dit heb je nodig:

1.2 kg kruimige aardappelen
1 krop andijvie
200 g brie
65 g walnoten
200 ml halfvolle melk
2 tl gedroogde tijm

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af en doe terug in de pan.
  2. Snijd de andijvie in reepjes, was ze en laat de andijvie goed uitlekken. Snijd de brie in stukjes en hak de walnoten grof.
  3. Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper, meng de melk erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Zet de pan op laag vuur en voeg de gesneden andijvie hand voor hand toe. Schep om tot de andijvie licht geslonken is. Schep de brie, walnoten en tijm door de stamppot.

Meer recepten vind je op libelle.nl/food.

Welke stamppot staat er bij jou op het menu?

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien