null Beeld

4 tekenen dat de liefde tussen jou en je partner op zou kunnen zijn

Zoals de liefde in films en boeken is, zo is het natuurlijk niet in het echte leven. Iedereen met een lange relatie weet dat het nooit 100 procent van de tijd geweldig is en dat er ook momenten zijn dat het niet goed gaat. En momenten van twijfel. Is dit het nou?

Yasmine Esser

Volgens de Amerikaanse dating coach en matchmaker Nora Dekeyser zijn er 4 tekenen waar je op kunt letten als je denkt dat je de liefde tussen jou en je partner op is.

1. Je zegt veel, maar eigenlijk niets

Daarmee bedoelt Nora dat het in relaties wel voorkomt dat je veel kletst, maar eigenlijk nooit zegt wat je nou precies wil of dwarszit. Je hebt het misschien over praktische zaken als de boodschappen en de kinderen. Of je hebt het over andere mensen als je een avond samen uiteten gaat. Maar het kan zijn dat jullie niet communiceren over dingen gaat die je nodig hebt en waar je naar verlangt in de relatie.

Volgens Nora kan dit gedrag erop wijzen dat je onbewust al hebt besloten dat je relatie het niet waard is om in te investeren. "Het belangrijkste in een relatie is communicatie. Als je niet communiceert, respecteer je elkaar niet en voel je kennelijk niet zoveel voor de ander als voor jezelf", is haar verklaring aan Elitedaily.com.

2. Je ergert je alleen maar aan elkaar

Natuurlijk kun je je partner af en toe wel achter het behang plakken, maar meestal worden die gevoelens wel gecompenseerd met een diepe affectie. Als je alleen nog maar ergernis voelt en alles wat hij of zij doet verkeerd is in jouw ogen, dan is dat wel een rode vlag.

3. Als je aan de toekomst denkt, zie je je partner niet in het plaatje

Ooit droomde je misschien over een toekomst samen en wilde je met je partner een leven opbouwen. Maar nu jullie een tijdje samen zijn, weet je het niet meer zo goed. Als je het al lastig begint te vinden om samen plannen te maken voor over een paar maanden, dan is het slim om nog even bij jezelf te rade te gaan wat daar precies achter zit.

Als je actief aan het nadenken bent over hoe je je partner gaat verlaten en hoe je het zonder hem of haar gaat rooien in het leven, dan weet je eigenlijk al hoe de vork in de steel zit...

4. Je voelt je eenzaam in de relatie

We hebben het er nu niet over dat je af en toe een avond voor jezelf wil of dat je het heerlijk vindt om eens iets alleen te doen. We hebben het over een gevoel dat je niet helemaal jezelf kunt zijn. Een gevoel dat de ander er niet echt voor je is, niet goed luistert naar hoe het met je gaat en je niet steunt als je het moeilijk hebt.

Nora omschrijft een relatie als een partnerschap tussen beste vrienden die zich ook tot elkaar aangetrokken voelen. Zijn jullie er voor elkaar zoals je er voor een beste vriend zou zijn? Nee? Dan is dat geen relatie, vindt ze.

Iedereen wordt wel eens overvallen door de vraag ‘is dit het nou?’. Evelien, de hoofdpersoon in De ideale man (geschreven door Mathilde Hoekstra), in ieder geval wel.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Elitedaily.com, Volkskrant.nl. Beeld: iStock

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden