Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

4x onverwachte dikmakers

Tijdens een bezoekje aan de supermarkt probeer je zo min mogelijk ongezonde etenswaren aan te schaffen. Die reep chocolade compenseer je weer met een mueslireep, en die zak chips verdoezel je onder een bak met kant-en-klare salade. Toch gaan veel mensen de mist in wanneer het aankomt op gezonde boodschappen. Libelle geeft 4 voorbeelden van onverwachte dikmakers.

Advertentie

Mueslirepen
muesli

Wist je dat er in de meeste mueslirepen meer kilocalorieën zitten dan in een Kit Kat? Mueslirepen worden aangeraden omdat er veel vezels in zouden zitten, maar kijk eens goed naar de voedingswaarden voordat je een pakje repen in je winkelkarretje gooit. Het suikergehalte is enorm hoog, vaak wel 11 gram per reep en in combinatie met het hoge vetgehalte is de reep nog ongezonder.

Voorverpakte salades

salade

Je hebt van die dagen dat je geen zin hebt om je uit te sloven in de keuken. Na een zware dag wil je zonder al te veel moeite een makkelijke en gezonde maaltijd op tafel zetten. Het eerste wat wellicht in je naar bovenkomt is een kant-en-klare maaltijdsalade. Je kan vaker nog een Big Mac eten dan een kant-en-klare maaltijdsalade. Een geitenkaas honing salade bevat maar liefst 720kcal net als een kipfilet mango salade! De kilocalorieën zitten vaak in de sausjes, croutons en kaas verborgen. Ook bevatten de kant-en-klare salades suiker en zout.

Sapjes

sapjes Sapjes uit de supermarkt zijn niet zo gezond als je denkt. Deze sappen bevatten veel suiker en kilocalorieën. Fruit levert vezels op en sap niet, probeer dus fruit te eten en water te drinken. Of kies ervoor om je eigen sap te maken zodat je zeker weet dat dit geen toegevoegde suikers bevat.

Light-producten

suiker

Je hebt ze tegenwoordig in alle soorten en maten: light-producten. Deze producten bevatten minder suikers en worden als gezonder bestempeld. Echter is dit niet het geval. De suikers worden vervangen door aspartaam, een stofje dat kankerverwekkend is. Daarnaast krijg je van het consumeren van light-producten nóg meer honger en/of dorst.

De Dag Nadat Vervolg 36 – Onze baby niet levensvatbaar bleek

Loes (36): “Vanaf het moment dat we in het ziekenhuis kwamen, kreeg ik elke twee uur een tabletje dat ervoor zorgde dat de weeën opgewekt werden. Behalve ’s nachts, omdat het ook belangrijk is dat je je rust pakt. Je moet ten slotte wél een bevalling doorstaan."

Lees hier het begin van De Dag Nadat >

"Omdat ik de nacht ervoor helemaal niet had geslapen, viel ik die vrijdag toch af en toe in slaap. Ron en ik waren samen en het vóelde ook heel erg samen: dit gingen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien