null Beeld

PREMIUM

4x Wonderlijke winteravonturen

Zwieren in de zweefmolen, schaatsen tussen de treinen, vliegen over een winter-wonderland: deze attractieparken en musea maken er deze winter iets bijzonders van.

stephanie pander
null Beeld

Winter Station, Utrecht

Tijdens de kerstvakantie verandert het Spoorwegmuseum Utrecht in een sfeervol Winter Station. Van 25 december t/m 9 januari brengen kampvuurtjes, lampjes, kerstdecoraties en een antieke carrousel het museum in een romantische decembersfeer. De grote publiekstrekker is de ijsbaan, waar je kunt schaatsen tussen de historische treinen.
spoorwegmuseum.nl

null Beeld Mike Bink
Beeld Mike Bink

Nederlands Openluchtmuseum, Arnhem

Van 4 december t/m 16 januari is het in het Nederlands Openluchtmuseum winter op z’n Oud-Hollands. Met een ijsbaan aan de nagebouwde Amsterdamse Westerstraat, rondleidingen, een wintermarkt, een Elfstedentocht voor kinderen en ambachtsdemonstraties zoals de klompenmaker en de touwslager. In de werkplaats kunnen bezoekers zelf aan de slag.
openluchtmuseum.nl

null Beeld

Winter Efteling, Kaatsheuvel

Van 15 november t/m 6 februari is het winter in de Efteling. Voor veel fans van het sprookjespark is dit de favoriete tijd van het jaar, want wat is nou leuker dan Langnek met een ijspegel aan zijn neus? Er is een Warme Winter Weide ingericht en er worden vreugdevuren aangestoken. Alleen nog wat sneeuw, en het sprookje is compleet! efteling.com

null Beeld

Feest in parijs

Ook Disneyland Parijs is helemaal klaar voor de feestdagen. Tijdens Disney’s Betoverende Kerst worden de straten van het park aangekleed met duizenden lichtjes en hangt er een magische feeststemming. Sla vooral de Christmas Parade niet over, onder leiding van Tinkerbell, Donald, Mickey en Minnie in hun allermooiste kerstoutfit.
T/m 9 januari 2022, disneylandparis.com

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden