Cinderella Classic 4-seizoenen dekbed nu vanaf € 69,95!

Zoek binnen:

5 dingen die je nog niet wist over de liefde

Ach, de liefde. We blijven ons hele leven leren. Toch? Deze 5 dingen wist je vast nog niet!

1. Meer sex = meer testosteron = meer zin in sex
Hoe langer een relatie duurt, hoe minder er wordt gevreeën. Bij mannen en vrouwen die nauwelijks of geen sex meer hebben, daalt de hoeveelheid testosteron in het bloed. Testosteron is het hormoon dat bij beide seksen functioneert als startmotor: een hoger testosteron-niveau zorgt voor meer zin in sex. Wie dus (te) weinig vrijt, komt in een neerwaartse spiraal. En dan is er nog maar één oplossing… Meer sex!

Advertentie

2. Zoogdieren blijven trouw uit eigenbelang
Ongeveer tien procent van de zoogdieren – zoals vossen, wolven, stokstaartjes, sommige apen – blijft levenslang bij dezelfde partner. Dat klinkt romantischer dan het misschien wel is. Biologen denken dat mannetjes bij hun vrouwtjes blijven om ze te helpen bij het grootbrengen van hun jongen, maar ook om belagers af te weren die hun nageslacht willen doden.

3. Intimiteit is belangrijk
Hoe groter de intimiteit, hoe tevredener we zijn over onze relatie. Naarmate we ouder worden, neemt de behoefte aan sex vaak af, maar in een goede relatie neemt de intimiteit alleen maar toe: het wederzijdse gevoel van diepe verbondenheid. Intimiteit kun je stimuleren door elkaar te kussen en te knuffelen, elkaar aan te raken, te lachen en te praten, problemen niet uit de weg te gaan en samen dingen te ondernemen.

4. Een derde van alle huwelijken in Nederland strandt
Het scheidingspercentage in Nederland is nog nooit zo hoog geweest. Maar liefst 36,2 procent van de huwelijken eindigt in een scheiding. Dat komt ook door het aantal ‘opgespaarde’ scheidingen’; vanwege de huizencrisis durfden veel stellen niet eerder uit elkaar te gaan.

5. Ja! Ja! Ja!
Scheiden óf opnieuw ‘ja’ zeggen tegen de man of vrouw met wie je al getrouwd bent. Renewing your vows noemen Amerikanen dat fenomeen. Daarmee bevestigen partners hun huwelijksbeloften opnieuw. Het is trouwens geen garantie voor levenslang relatiegeluk: Mariah Carey en haar man ‘hertrouwden’ een paar jaar lang telkens opnieuw op 30 april, totdat de relatie toch stukliep…

Tekst: Nynke Pleysier. Fotografie: Dana van Leeuwen

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien