null Beeld

5 inspirerende levenslessen van sterke vrouwen

Omdat we iedere dag al genoeg droevig nieuws lezen, komen hier een aantal inspirerende quotes van legendarische vrouwen.

Daphne Dorgelo

Who run the world? Juist!

Sterk én zacht

Een uitspraak van zenboeddhist Joan Halifax. Strong back, soft front; je moet je zachtheid en compassie combineren met kracht. Daarnaast moedigt ze aan om je in te zetten voor anderen. 'De ultieme vorm van boeddhisme', als je het haar vraagt.


Volg je eigen pad

Aldus modeontwerper Coco Chanel. Maar Coco had niet alleen een goede kijk op mode, ook op vrouwen. Ze liet vrouwen anders naar zichzelf kijken. Ze bracht een groot deel van haar jeugd door in een weeshuis bij de nonnen. Ze leerde naaien, en volgde daarbij haar eigen pad en trok zich niets aan van de mening van anderen. Go Coco!

Ken je kracht

Zegt de grootste popster van de wereld: Beyoncé. Naast erop zingen en dansen pakt ze het podium ook om grote thema's bespreekbaar te maken, zoals racisme en seksisme. Ze wil een voorbeeld voor jonge vrouwen zijn, door ze te laten zien dat alles mogelijk is.

Geloof in jezelf

Net zoals politiek activist Aung San Suu Kyi dat doet. Ze moest 20 jaar in huis blijven omdat haar National League for Democracy niet werd getolereerd door het militaire regime. Gelukkig bleef ze vechten voor haar vrijheid en die van alle mensen in Myanmar.

Geef nooit op

Dat is de lijfspreuk die Oprah Winfrey sinds jaar en dag verspreidt. Dankzij haar wereldwijde inzet voor mensenrechten is ze een voorbeeld voor vrouwen van over de hele wereld.

Speciale Flow

Tijdschrift Flow bundelde de verhalen van 47 inspirerende vrouwenlevens. Benieuwd hoe zij het verschil maakten en welke lessen we van hen kunnen leren? Je bestelt de speciale Women that matter-uitgave van Flow hier voor € 13,25.

null Beeld

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Happinez. Beeld: Getty, Flow

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden