Aan tafel
5 recepten voor heerlijke herfstsalades
In de herfst en winter denk je er misschien niet snel aan om een frisse salade op tafel te zetten. Zonde, want het is een ideale manier om meer verschillende groentes binnen te krijgen.
Gelukkig zijn er genoeg salades die heerlijk zijn om in het najaar op tafel te zetten, met een herfstig tintje. We zetten de vijf lekkerste herfstsalades op een rij.
Geroosterde spruitjes en pompoen
Spruiten en pompoen zijn twee seizoensfavorieten die goed samengaan in een salade. It’s a Food Life voegt aan dit recept ook nog zelfgemaakte boerenkoolchips, cranberries en pecannoten toe.
Warme aardappelsalade
Damn Delicious bewijst dat een aardappelsalade ook prima warm geserveerd kan worden. Dit recept met krieltjes, zacht gekookte eieren en bacon is misschien anders dan je bent gewend, maar net zo lekker.
Appel, champignons en geraspte spruitjes
Een frisse salade die ook nog eens volledig herfst proof is? Rens Kroes krijgt het voor elkaar. Deze quinoasalade is gevuld met onder andere geraspte spruitjes, appel, champignons, pecannoten en gedroogde cranberries.
Zoete aardappel, feta en linzen
Deze salade van Mind Your Feed is geschikt als lunch, maar ook als bijgerecht. Het enige wat je nodig hebt voor de vulling zijn linzen, feta, zoete aardappel en rucola. De dressing wordt gemaakt op basis van olijfolie, balsamico-azijn, peterselie en chilivlokken.
Boerenkool, tempé en rode druiven
De recepten van Lenna Omrani zijn volledig vegan en zo ook deze vullende herfstsalade. Dit recept met onder andere andere boerenkool, tempé en rode druiven is een mix van zoet, kruidig en bitter.
Deze zelfgemaakte kruidenolie is heerlijk over een salade:
Bron: Pinterest