null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

5 redenen waarom het heerlijk is om 50+ te zijn

Dacht je vroeger misschien nog: gut, als ik de 50 gepasseerd ben, dan word ik écht oud? Nu blijkt niets minder waar te zijn. Want wát is het fijn om wat meer levenservaring te hebben.

onze Commerciële RedactieGetty Images/iStockphoto

Libelle samen met Procter & Gamble en Kruidvat

En niet alleen die extra levenservaring is een plus. Wanneer je in het rond vraagt, blijken vrouwen van 50+ buitengewoon gelukkig. Procter & Gamble voerde samen met Kruidvat een onderzoek uit onder 6.400 Europese vrouwen tussen 50 en 64. Wij worden hartstikke blij van de resultaten: zeventig procent van de vrouwen heeft namelijk méér levenslust. Het onderzoek was zelfs reden tot het opzetten van een nieuw, online platform met praktische lifestyletips voor de moderne 50+-vrouw: Laat zien wie je bent.

50+=5 x gelukkig


Wat is er dan zo leuk aan 50+ zijn? Wij vroegen het onze lezeressen en dit zijn 5 redenen!

Meer tijd voor leuke dingen

De kinderen hebben minder aandacht nodig, ze zijn het huis uit, of zijn redelijk zelfstandig. Je hoeft niet meer altijd paraat te staan. Dat geeft ineens veel vrijheid. Marja: “Je hebt veel meer tijd om leuke dingen te doen. De kinderen zijn het huis uit en als ik in het weekend lekker lang naar de sauna ga en daar een overnachting aan vast wil plakken, kan dat gewoon.”

Minder ijdel

Ja, ouder worden maakt je in de regel niet mooier, maar het fijne is dat je daar weer een heleboel voor terugkrijgt. Je bent zelfverzekerder en je zit steeds lekkerder in je vel. Je accepteert jezelf zoals je bent en je weet dat schoonheid ook van binnenuit komt. "Ik maak me een stuk minder druk om hoe ik er uitzie”, zegt Susan. “Vroeger was ik onzeker over elke extra kilo en kon ik uren treuzelen voor m’n kast als ik naar een feestje moest. Daar houd ik me nu niet meer mee bezig, ik ben goed zoals ik ben.”

Opkomen voor jezelf

Je hebt genoeg je hoofd gestoten en al heel wat ervaring opgedaan. Je weet dat je vooral ook goed voor jezelf moet zorgen en dat 'nee zeggen' je niet meteen een minder aardig mens maakt. "Vroeger zei ik nooit nee. Ik wilde altijd alles doen voor anderen en dacht niet snel aan mezelf. Nu is dat anders. Ik kom voor mezelf op en ik zeg gewoon vaker ‘nee’. Dat had ik veel eerder moeten doen”, geeft Rianne aan.

Lak aan alles

Zoveel mensen, zoveel meningen. Je wordt niet meer zo snel heen en weer geslingerd door het commentaar van alle mensen om je heen. De opmerkingen van anderen brengen je minder snel van je stuk. “De mening van andere mensen doet me minder,” zegt Anne. “Ik weet wie ik ben en wat ik belangrijk vind en als anderen daar commentaar op hebben, word ik daar minder snel door geraakt dan vroeger.”

Je eigen keuzes

Heerlijk, om eindelijk voor jezelf te mogen kiezen. Je hebt genoeg gezorgd voor anderen. Je doet niet alleen maar dingen om anderen te plezieren. Nee, je hebt jouw eigen plekje veroverd. Els: “Ik trek veel meer m’n eigen plan. Ik durf te zijn wie ik ben en maak keuzes gebaseerd op waar ík zin in heb, in plaats van eerst te bedenken wat m’n vriendinnengroep of familie daar allemaal van vindt. Ik voel me onafhankelijker en zelfstandiger dan ooit.”

'Het niet gaat om de leeftijd, maar om het leeftijdsgevoel'

Fijne columns

Presentatrice Anita Witzier herkent zich heel erg in eerder genoemde onderzoek. Daarom schrijft zij op het nieuwe online platform ‘Laat zien wie je bent’, dat gelanceerd is door Procter & Gamble en Kruidvat, fijne columns over het 50+ zijn: “Dit platform is voor mij een mooie plek om mijn ervaringen te delen en te laten zien dat het niet gaat om de leeftijd, maar om het leeftijdsgevoel.”

Hoera, ik ben 50!

En zo is het: het gaat niet per se om een getal, maar om hoe we ons voelen. En het blijkt dus dat de meeste vrouwen zich boven de 50 heel goed voelen.

50 wordt niet voor niets het nieuwe dertig genoemd. De meeste vijftigjarigen zijn gezonder en actiever dan ooit, hebben ruime levenservaring, niet meer de zorgen over kinderen en carrière en hebben nog een hele toekomst voor zich. Het is nog lang geen tijd om voor de geraniums thuis te blijven zittten. Life & adventure are calling!

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden