null Beeld

5 tips om je scheermesje langer mee te laten gaan

Niets is fijner dan zachte, gladgeschoren benen. Maar je scheermesje wordt meestal snel bot en dan, weggooien maar? Nee, want met deze tips gaat jouw mesje voortaan veel langer mee.

Laudine Schuurman

1. Trim je haartjes eerst

Als je je niet iedere week scheert, is het handig om eerst met een trimmer het grootste gedeelte weg te halen. Dit voorkomt dat je scheermesje 'verstopt' raakt.

2. Verzorg je huid goed voordat je gaat scheren

Wat je doet met je huid voordat je jezelf gaat scheren is net zo belangrijk als hoe je je scheermesje behandelt. Scrub bijvoorbeeld voordat je gaat scheren al de dode huidcellen weg die eventuele verstopping kunnen veroorzaken. Zorg er ook voor dat je warm water gebruikt tijdens het scheren. Hierdoor openen je poriën zich en het maakt je haartjes bovendien zachter. Daarnaast komt er minder druk op je scheermesje te liggen waardoor hij langer goed blijft.

3. Spoel je mesje na het scheren goed af

Achtergebleven zeepresten zijn funest voor je mesje. Je zet de deur open voor roest en je mesje wordt gegarandeerd sneller bot door al die resten. Spoel hem daarom altijd goed af na je scheerbeurt. Jij blij, je mesje blij.

Lees ook: 8 dingen die je nooit met een ander moet delen

4. Bewaar je scheermesje op een koele, droge plek

Bij vochtigheid gaat je scheermesje sneller roesten, dus bewaar hem op een koel plekje. Het ergste dat je je scheermes kunt aandoen is 'm bewaren op een warme, vochtige plek, met de mesjes naar beneden gericht in een plas water met zeepresten (lees: het bakje in je douche, waar je ook je shampoo bewaart). Naast roestplekjes kan zo'n bewaarplaats óók nog zorgen voor bacteriële of schimmelinfecties. Bewaar je scheermesje dus op een droge plek, buiten de douche.

5. Bescherm je mesje wanneer je reist

Het is makkelijk om je mesje zo in je toilettas te gooien, maar dan worden ze snel bot. Daarnaast hebben veel 'dure' scheermesjes allerlei snufjes die kapot kunnen gaan en dat is zonde. Bewaar je scheermesje daarom in een schoon, afgesloten zakje of verpak hem in wc-papier of een papieren handdoekje.

Het blijft belangrijk om je scheermesje niet té lang te gebruiken. Als hij bot is, is het simpelweg tijd voor een nieuwe. Scheren met een oud, bot mesje kan sneetjes en snijwonden veroorzaken. En dát wil niemand op z'n gladde benen hebben...

Bron: Good Housekeeping. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden