null Beeld

5 x simpele huishoudtips

Erger jij je ook wel eens aan het water dat overkookt of de achterkant van een oorbel die foetsie is? Met deze simpele huishoudtips los je het in een mum van tijd op!

Redactie Libelle.nl

1. Douchekop schoonmaken

Het is een flinke klus om de badkamer schoon te maken. Vooral als die kranen en douchekop vol kalkaanslag zitten. Met deze tip los je dat zó op. Het enige wat je nodig hebt is: een plastic zakje, azijn en een elastiek. Vul het broodzakje met azijn en hang de douchekop erin. Bind het vast met een elastiek en laat het goed schoon weken. Daarna ga je er met een vochtige doek overheen en weg is de kalkaanslag!

2. Water overkoken

Kook je pasta of rijst en let je even niet op? Negen van de tien keer kom je terug bij een fornuis met een enorme waterplas. Met een simpele huishoudtip is dit verleden tijd: leg een houten lepel of spatel op je pan. Doordat de spatel de bellen kapot maakt, duurt het langer voordat het overkookt, dus meer tijd om het vuur klein te zetten.

3. Krasvrije tafel

Tegen tafels in huis wordt altijd wel een keer aangestoten. Normaal is dat geen probleem, maar de poten van een houten tafel kun je hierdoor beschadigen. Vrees niet, met behulp van een simpele walnoot los je dit huishoudprobleem meteen op. Wrijf met de noot over de beurse plek en het verdwijnt als sneeuw voor de zon!

4. Kabels labelen

We hebben tegenwoordig zoveel apparaten in huis dat we er over struikelen. Wil je de stekker van de printer eruit trekken… begeeft je computer het opeens.Om precies te weten welke stekker naar welk apparaat leidt, kun je oude klipjes van broodzakken gebruiken. Deze klip je eenvoudig om de snoer heen en benoem je met een zwarte pen.

5. Oorbellen vinden

Iets kleins en kostbaars verloren? Vaak zijn ze lastig terug te vinden, maar de stofzuiger kan je hier een handje bij helpen. Wees gerust, we gaan het niet opzuigen. Bij deze huishoudtip bind je simpelweg een panty om de buis van de stofzuiger. Zo zuigt het apparaat nog wel, maar blijven jouw kostbaarheden tegen de panty ‘plakken’.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden