5x zó zorg je voor een egelvriendelijke tuin Beeld Getty Images
5x zó zorg je voor een egelvriendelijke tuinBeeld Getty Images

5x zó zorg je voor een egelvriendelijke tuin

Het is steeds moeilijker voor egels om een goede verblijfplaats te vinden. Dit komt vooral omdat er steeds meer groen verdwijnt in drukbevolkte gebieden. Gelukkig kun jij de egel een handje helpen door een paar kleine aanpassingen in je tuin te doen.

Erandi GodinezGetty Images

1. Schuilplek

Egels hebben een plek nodig om te schuilen. Struiken, bosjes, donkere hoekjes en bladeren zijn belangrijk voor het beestje.

2. Juiste schutting

Egels verplaatsen zich liefst van tuin naar tuin. Je kunt de egel helpen door een schutting te kiezen met ruimte aan de onderkant. Heb je dit niet? Dan kun je ervoor kiezen om zelf een klein gat te maken aan de onderkant van je schutting.

3. Dichte beplanting

Egels voeden zich met insecten. Zorg daarom voor een tuin met veel dichte beplanting, want hier komen de meeste insecten op af.

4. Voedselrijke bodem

Een andere manier om de egel van voedsel te voorzien is door af en toe wat fruitschillen in de tuin te gooien. Hier komen wormen en andere insecten op af en dus ook de egel.

5. Slaapplek

In de winter houden egels van een winterslaap. Een berg met bladeren of donkere kruipruimte is ideaal. Als je creatief bent kun je ook zelf een schuilhok voor de egel maken.

Bron: PlantNU

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden