Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

6 kledingitems die elke kleine vrouw in de kast moet hebben

Je hebt hoogstwaarschijnlijk een klein trapje in de keuken staan, je bent de kleinste van je vriendinnenclub en als je een avondje uitgaat dan kom je boven niemand uit: je bent een kleine vrouw, gezegend met korte beentjes.

Modevlogger Francoise geeft in de video boven het artikel tips over hoe je het beste in de sale kunt shoppen. Handig!

Advertentie

Alhoewel je inmiddels wel weet welke kleding je lichaam iets langer dan de daadwerkelijke 1 meter 60 (je hebt er 5 centimeter bij gelogen) laten lijken, weten we zeker dat er altijd nog wel wat winst te behalen valt. Zo is Libelle op kledingjacht gegaan en heeft verschillende tips voor je opgeduikeld van het het internet hoe je je nóg beter kunt kleden voor je lengte.

Zo zijn er een aantal stukken kleding die alle kleine vrouwen in hun kast moeten (naja, niets moet) hebben:

1. Bescheiden plateauzolen
En dan van het kaliber waar je ook daadwerkelijk op kunt lopen. Tegenwoordig zijn er zat laarsjes en zomerschoenen te koop die een paar centimeters erbij liegen, zonder dat dat te zien is. Bovendien zijn plateauzolen ook nog eens erg comfortabel.

2. Een broek met wijde pijpen 
Het geheim van deze broek: je liegt er zonder moeite een paar centimeter bij. Je benen lijken namelijk een stuk langer dan de benen die onder de broek verborgen zitten. Bovendien geeft de wijde pijp een bepaald contrast aan je figuur waardoor je taille optisch een stuk slanker lijkt.

3. Flared jeans
Elke vrouw heeft een jeans in haar kast. Maar als kleine vrouw verdien je een paar extra: de flared jeans. Doordat de broek strak zit bij je bovenbenen en vanaf je knieën wijd uitloopt creëer je een stuk langere benen. Daarnaast kun je ze supermakkelijk stijlen met je lievelingslaarsjes of sandaaltjes in de zomer. Je kunt er bijvoorbeeld een simpele blouse of leuk colbertje op dragen.

4. Een goede jas
Een van de grootste worstelingen voor korte vrouwen: het vinden van een goede jas. Vaak zijn jassen net op de knie, of net over de heup. En daardoor kan je eigenlijk nooit platte schoenen dragen, want dan lijk je nog net een stuk kleiner. Kies voor een jas die net onder je heupen valt, waardoor alles in proportie blijft: je benen krijgen de kans om gezien te worden, en je kunt er elk schoentype onder dragen.

5. Een blouse met V-hals
Een blouse met een V-hals doet namelijk wonderen voor een kleinere torso. Het legt de nadruk op je hals, en haalt de aandacht weg bij je taille. Wanneer je ook nog kiest voor een luchtige stof, kun je het gemakkelijk combineren voor kantoor of een avondje uit met vriendinnen.

6. Een midi-jurk
Dat is geen mini, geen maxi maar een er-tussenin-jurk. Perfect voor jouw lengte! Jouw voordeel is dat je (in tegenstelling tot je lange vriendinnen) met gemak een korte jurk kunt dragen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je je billen elk moment laat zien. Maar eigenlijk staat een midi-jurk je nog veel beter. Kies voor een stof die soepel valt. En een model dat je op je gemak laat voelen en de aandacht wegtrekt bij je onzekere gebieden zoals je heupen of je buik. Tip: heb je er nog een jurk in de kast liggen die eigenlijk te lang is? Ga naar je plaatselijke kleermaker en laat hem tot net onder de knie innemen.

LEES OOK:

Wil je niets meer missen van Libelle? Neem een abonnement op het blad. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 8 nummers voor slechts € 19,95. 

Bron: Purewow.com. Beeld: iStock

Anouks dochter (15) durfde niet meer naar school: “Soms duwde ik haar letterlijk de deur uit”

Anouks dochter - libelle

Premium

De dochter van Anouk (49) veranderde in de brugklas van een vrolijk meisje in een angstige puber. Het werd zo erg dat ze niet meer naar school kon. “Flo bleef zitten, raakte haar vriendinnen kwijt en had nergens meer plezier in.”

Anouk: "Het ene moment zat mijn dochter Flo nog vol enthousiasme aan de keukentafel haar boeken te kaften en zich te verheugen op haar nieuwe leven op de middelbare school. Het volgende moment was er niets meer over van haar optimistische stemming. Na 2 maanden verkeerde ze in een permanente staat van paniek. Ze zeggen dat een mens 2 instinctie

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien