null Beeld

7 leuke feitjes over kapsel Koningin Beatrix

Het is bijna zover: de dag dat Beatrix afstand doet van de troon. Wij vragen ons natuurlijk af of onze Koningin ook afstand gaat doen van haar koninklijke kapsel? Of denk je dat ze trouw blijft aan haar signature coupe?

Richt Kooistra

Het kapsel van Beatrix is uit duizenden te herkennen, maar over de stijl is vaak veel discussie. Te statisch wordt vaak geroepen. In ieder geval valt er genoeg over het kapsel van Beatrix te bespreken. Wij zetten een paar leuke feitjes op rij!

1. Ontwerp kapsel Beatrix

Wist je dat het kapsel van Beatrix ontworpen is door Alexandre de Paris (1922 – 2008)? De officiële naam van deze Franse meesterkapper uit Parijs is Louis Alexandre Raimon. Behalve dat hij Beatrix van haaradvies voorzag, is hij ook verantwoordelijk voor andere beroemde kapsels, waaronder die van Audrey Hepburn en Prinses Grace van Monaco.

3. Onderhoud kapsel

Zoals je waarschijnlijk wel verwacht, heeft het kapsel van Beatrix veel onderhoud nodig. Er zijn maar een paar kappers die bij Beatrix komen om haar kapsel in model te brengen. Een van hen heeft ooit verklapt hoe het kapsel wordt gemaakt. Zo worden er eerst elektrische Carmen-rollen in het haar gezet. Daarna wordt het haar strak gekamd en 7 centimeter boven de hoofdschedel getoupeerd. Vervolgens wordt het kapsel in model gehouden met heel veel haarlak. Volgens insiders een speciale haarlak die de Koningin zelf uit Amerika importeert.

4. Wassen en watergolven

Volgens bronnen rondom de Koningin wordt haar haar twee keer per week gewassen en gewatergolfd. Door watergolven wordt er golven in het hoofdhaar aangebracht. Tegen een regenbui of harde wind is watergolven niet bestendig. Je ziet daarom Beatrix ook vaak met een paraplu lopen. Ook een hoed houdt het haar dan beter in model.

5. Dikke van Dale

Wist je dat het woord Beatrixkapsel in 2005 opgenomen is in de Dikke van Dale?


6. Haarband

In haar vrije tijd doet Beatrix het haar zelf. Dit is vaak ook wel te zien omdat het dan wat losser zit. Ook een haarband zien we de Koningin dan vaak dragen. Bijvoorbeeld tijdens de wintersport.

7. Verwoest kapsel

Dat ook Beatrix haar kapsel niet opgewassen is door natuurgeweld, blijkt als ze in 1999 een bezoek brengt aan Curaçao. Misschien heb je de beelden op televisie wel gezien, maar het Beatrixkapsel was niet opgewassen door de orkaan die plotseling kwam opzetten.

Wat vind jij van het kapsel van Beatrix? Hoort er straks een nieuw kapsel bij haar leven?

Bron: royalfanvivian (alles over de troonwisseling)

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden