null Beeld

7x angsten waarvan je niet wist dat ze bestonden

Er zijn een hoop mensen die last hebben van angsten of fobieën. Waar je vast al eens van gehoord hebt is een angst voor naalden of een claustrofobisch gevoel in een kleine ruimte. Maar heb je ooit gehoord van onderstaande angsten? 

Sandra Kooij

1. Anthofobie

Iemand een mooi bosje bloemen geven? Leuk idee, maar dat zal niet bij iederéén in de smaak vallen. Er zijn mensen die een angst hebben voor bloemen. Ja, echt.

2. Barofobie

Zwaartekracht is iets onvermijdelijks, maar wat als je er een angst voor hebt? Als je last hebt van Barofobie, heb je een angst of fobie voor zwaartekracht.

3. Cathisofobie

Je kunt je het misschien niet voorstellen, maar er zijn mensen die een angst hebben om te zitten. We kunnen ons zo voorstellen dat dit knap lastig is.

4. Chrematofobie

Dit is een angst voor geld of het teveel op zak hebben van geld. Knap lastig, want iedereen heeft geld nodig om van te leven. En wees eerlijk... geld hebben is best fijn, maar blijkbaar niet voor iedereen.

5. Eufobie

Wie is niet blij met het horen van goed nieuws? Blijkbaar niet íedereen, want mensen die last hebben van Eufobie hebben een angst voor goed nieuws.

6. Ideofobie

Het woord zegt het eigenlijk al. Ideofobie is een angst hebben voor ideeën. Best gek,want je brein werkt de hele dag aan allerlei ideeën en je kunt het ook niet stopzetten.

7. Logofobie

Communiceren is essentieel in het leven. Woorden heb je bijna de hele dag nodig: tijdens het appen, bellen en als je een gesprek in het echt voert. Toch zijn er mensen die een angst hebben voor woorden.

Kun jij je voorstellen hoe het is om één van deze angsten te hebben?

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Angstenlijst.nl. Beeld: iStock.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden