null Beeld

7x kapsels met een pony waardoor je er jaren jonger uitziet

Recht, rond of zelfs met krullen: de pony is terug! En het is niet alleen hartstikke hip, maar zorgt er met een beetje geluk ook voor dat je voortaan een paar jaar jonger wordt geschat. Wij zetten de mooiste kapsels voor je op een rij. 

Fleur Tomholt

1. De volle, rechte pony

Lekker vol, lekker recht. Een pony geeft je een facelift zonder botox doordat je die frons op je voorhoofd niet meer ziet en er minder nadruk ligt op de (ietwat hangende) wenkbrauwen. Meer volume in je pony creëer je door een volumepoeder of droogshampoo te gebruiken.

2. De korte pony

Deze pony vergt wel wat lef, maar als je het aandurft... Wauw! Dit kapsel doet het vooral goed bij wie een wat langwerpiger gezicht heeft. Door zowel de pony als de rest van je kapsel kort te houden, oogt je gezicht optisch ronder en frisser.

3. De gordijnpony

Gordijntje open, gordijntje dicht. Dit klinkt misschien gek, maar deze pony zit als een soort gordijntje op je hoofd en maakt je gezicht langer én smaller. Fijn dus voor wie een ietwat bolle toet heeft. Een kapsel met lange lagen zal het gezicht mooi omlijsten.

4. De pony met bob

Een pony past eigenlijk bij vrijwel elk bobkapsel: het maakt je bob een stuk zachter (en je gezicht ook). En niet te vergeten: je lijkt er meteen jonger door. Deze pony is ideaal voor een peervormig gezicht, het geeft namelijk een strakke brede kaak en een smal voorhoofd.

5. Van lang naar kort

Bij deze pony zijn de zijkanten langer en de secties vanaf de neus tot ongeveer het midden van de wenkbrauwen kort. Heb jij een ovaal gezicht? Dan heb je geluk! Kies deze pony die in het midden wat korter is en aan de zijkanten wat langer. Zo kun je hem zowel recht als schuin dragen. Ideaal als je een kapsel snel beu bent en wilt afwisselen.

6. De ronde pony

De rond geknipte pony staat perfect als je een wat vierkanter gezicht hebt. Hij moet net over de wenkbrauwen vallen en wat langer aan de zijkanten zijn. Hiermee worden de harde, rechte lijnen van het gezicht zachter. Zorg dat het zwaarste gedeelte van de pony niet op het voorhoofd, maar aan de zijkanten is. Laat het op het voorhoofd lekker luchtig.

7. Pony met krullen

Er wordt vaak gedacht dat een pony en krullen niet samengaan, maar een krullen-pony die een 'sluier' vormt op het bovenste deel van het gezicht creëert zachtheid. En dat zorgt voor een jongere uitstraling.

Mirjam knipte ook een pony, dit is het resultaat:

Beeld: iStock.

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden