Aangetoond: mensen die wijn drinken worden vaker gestoken door muggen Beeld Unsplash
Aangetoond: mensen die wijn drinken worden vaker gestoken door muggenBeeld Unsplash

Say what?!

Aangetoond: mensen die wijn drinken worden vaker gestoken door muggen

Zit jij in de zomer altijd onder de muggenbulten? Dat zou zomaar eens aan jouw voorliefde voor alcoholische versnaperingen kunnen liggen.

Tara StokdijkUnsplash

Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat alcoholdrinkers vaker door muggen worden geprikt dan mensen die geen alcohol drinken.

Aantrekkelijk voor muggen

Op een zwoele zomeravond in de tuin zitten met een wijntje: wat is er lekkerder dan dat? Wij begrijpen heel goed dat je hiervan geniet. Eén nadeel: met alcohol in je bloed ben je een stuk aantrekkelijker voor muggen. Het kan dus zomaar zijn dat je heerlijk in de tuin met je wijn in je hand lek wordt geprikt.

Onderzoek

Japanse wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar de invloed van alcoholconsumptie op muggen. De rillingen lopen ons al over het lijf: een dappere groep deelnemers werd tijdens dit onderzoek gevraagd om in een ruimte vol muggen plaats te nemen.

Met en zonder alcohol op

Eerst betraden de deelnemers de ruimte nuchter, daarna nogmaals nadat ze 350 ml bier met 5,5% alcohol hadden gedronken. De lichaamstemperatuur en het zweet van de deelnemers werden tijdens dit onderzoek in de gaten gehouden.

Geur

Je raadt het al: uit dit onderzoek bleek dat de deelnemers veel vaker werden gestoken wanneer ze alcohol op hadden. Naar alle waarschijnlijkheid heeft dit te maken met de geur die je krijgt als je alcohol drinkt. Dus, aan jou de keuze: laat je dat wijntje voortaan staan, of neem je die muggenbulten maar voor lief?

Dankzij dit middel heb je geen last meer van muggen

Bron: Vriendin.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden