null Beeld

Aangetoond: van ijsjes eten word je gelukkiger en slimmer

Voel jij je altijd een beetje schuldig na het eten van een ijsje? Nergens voor nodig! Een ijsje eten maakt je namelijk slimmer en gelukkiger.

Tara Stokdijk

Dit is niet zomaar iets dat wij verzonnen hebben om jou blij te maken, nee dit is echt wetenschappelijk bewezen!

Onderzoek

De Kyorin University in Tokio voerde dit onderzoek uit. Tijdens deze studie kreeg een groep deelnemers direct nadat ze wakker werden 's ochtends een ijsje als ontbijt. Nadat ze hun ijsje op hadden gegeten, moesten ze een opdracht doen. Op de computer voerden ze mentale testjes uit.

Testjes

De tweede groep deelnemers kreeg na het opstaan geen ijsje. Zij kregen een normaal ontbijt en daarna deden ze de mentale testjes op de computer. Na de testperiode werden de resultaten van de mentale testjes van de groep die wel ijs als ontbijt kreeg, vergeleken met de testresultaten van de groep die dat niet kreeg.

Resultaat

En wat bleek? De mensen die de ijsjes hadden gegeten maakten de testen beter. Ze konden de informatie die ze tijdens de test kregen beter opslaan en verwerken. Daarnaast werd de zogenoemde ‘orbitofrontale cortex’ bij de ijseters geactiveerd. Dat is het deel van de hersenen dat je een geluksgevoel heeft. Oftewel: lekker veel ijsjes eten deze zomer, daar word je blij én slim van!

Zó maak je thuis makkelijk en snel de cola-ijsjes van vroeger

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Vriendin. Beeld: iStock

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden