null Beeld

Aanrader: het Natuurdiorama op de Holterberg

Wil je een ijsvogeltje, oehoe, wolf of egel van heel dichtbij zien? In het Natuurdiorama op de Holterberg staan wel 1000 dieren. "De moeite waard en voor kinderen is er een leuke speurtocht!"

Gina van Elburg

In een groot aantal levensgrote kijkkasten staan in het Natuurdiorama dieren en vogels zo natuurgetrouw opgesteld dat je haast denkt dat je écht naast ze staat. En één van de diorama's laat het leven op de Holterberg van ongeveer 15.000 jaar geleden zien.

Met pijl en boog

Een rendierjager ligt achter een grote steen om met pijl en boog zijn prooi te vangen... In een volgend diorama zien we de gebergten van Europa, Rusland en Spanje, waarin gemzen en steenbokken net boven de boomgrens staan opgesteld.

Dierenrijk

Edelherten en reeën in de Bronstijd lopen door de Veluwse bossen. Bij een roedel herten heeft een oude hinde de leiding in het Veluwe-diorama. Zeehonden met jongen liggen voor de kust van de Waddenzee en een groot aantal ganzen zijn te zien in hun typische v-formatie. Dassenburchten, korhoenders, hazen, reeën, wolven en nog veel meer dieren en vogels zijn te bezichtigen.

Demonstraties

Het prepareren is een kunst en de weergave van de dieren en vogels op een zo natuurlijk mogelijke wijze is bijzonder om te zien. Er zijn diverse demonstraties over het opzetten van dieren bij te wonen in het Natuurdiorama.

Het museum is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie? Klik hier.

Ook regioreporter worden voor Libelle? Meld je dan hier aan!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden