Aardappel-bonensoep met een Spaans Libelle Zomerweek-tintje
Vandaag staat er op het menu: Spaanse aardappel-bonensoep. Ideaal om alvast in de stemming te komen voor de Libelle Zomerweek! Gebruik voor de soep het liefste cannellinibonen, dat geeft de soep iets meer 'jeu'!
Nodig voor aardappel-bonensoep voor 6 personen
- 2 el olijfolie
- 1 kleine ui, gehakt
- 2 vastkokende aardappels, geschild en in blokjes
- 250 g witte bonen (liefst canellinibonen), bij voorkeur zelf geweld
- 1,2 l kippenbouillon
- 1 teen knoflook, uit de pers
- oregano
- 250 g snijbiet (of andijvie of spinazie), fijngehakt
- 2 el platte peterselie, fijngehakt
- zeezout en peper uit de molen
- goede olijfolie extra vergine, voor het serveren
Zo maak je het
Verhit de olie in een grote pan. Bak de ui met aardappels al omscheppend een paar minuten tot de ui zacht is. Voeg de snijbiet, knoflook en peterselie toe, bak ze even mee en giet dan bouillon erbij. Doe het deksel op de pan en laat de groenten ongeveer 30 minuten garen. Doe dan de bonen erbij. Laat de soep weer aan de kook komen en prak met de achterkant van een lepel de bonen en de aardappels licht tegen de rand van de pan. Niet alles hoeft geprakt, maar zo wordt de soep een beetje gebonden. Breng op smaak met peper en zout. Serveer in grote kommen met scheut goede olijfolie erop.
Bereiden: circa 40 minuten. Ongeveer 154 calorieën per persoon.
Lekker? Maak dan ook eens het recept witte-bonensoep met kaascroutons.