PREMIUMbijgerecht vis

Aardappel-cannellinipuree met cavolo nero, citroen & olijfolie

null Beeld Saskia van Osnabrugge
Beeld Saskia van Osnabrugge

Deze romige puree, met wat bite van de cavolo nero en frisse citroen, past bij ongeveer alles.

Studio Yvette van BovenSaskia van Osnabrugge

Dit heb je nodig:

Voor 4 personen:
• 500 g aardappelen, geschild, in grote stukken
• 7 el lekkere olijfolie + extra
• 3 teentjes knoflook, fijngehakt
• 4 ansjovisfilets, fijngesneden
• ½ tl chilivlokken (of naar smaak)
• 250 g cavolo nero, fijngesneden
• 1 blik (400 g) witte/cannellini bonen, afgespoeld
• circa 100 ml warme melk
• zeezout
• versgemalen zwarte peper
• sap van 1 citroen

Voorbereiden: 30 min. Bereiden: 5 min. Kcal.: 360 p.p.

Voorbereiden: Kook de aardappelen in een grote pan water met een snuf zout gaar in circa 20 min. Giet af en houd warm. Verhit intussen 3 el olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur, voeg knoflook, ansjovis en chilivlokken toe en bak circa 30 seconden. Doe dan de gesneden reepjes cavolo nero erbij, schep om en voeg een scheut (½ kopje) water toe. Dek de pan af en laat koken tot de kool gaar is, circa 7 min. Roer af en toe. Voeg de witte bonen toe en laat ze een beetje mee opwarmen. Pureer de aardappelen met een stamper en roer de melk scheut voor scheut erdoor. Het moet niet te dun worden en de puree mag een beetje grof blijven. Schep dan de cavolo-bonenmix erdoor en roer goed door. De bonen mogen wat breken maar niet helemaal glad worden. Breng de puree op smaak met de rest van de olijfolie, zout, peper en citroensap. Bewaar in de pan afgedekt tot gebruik.
Bereiden: Verwarm de puree al roerend op middelhoog vuur en schep in een mooie dekschaal. Besprenkel met nog wat olijfolie vlak voor het serveren.

Styling: Annemieke Paarlberg. | Bereiding: Ajda Mehmet. | Productie en receptuur: Studio Yvette van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. | M.M.V.: Blokker, Burbi, de Bijenkorf, Eland&vanderhelst, H&M Home, Hema, Peyrebatut, Kringloopwinkels (oud servies en bestek)

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden