Alles over de 'Zeven Zussen'-boekenreeks van Lucinda Riley Beeld Getty Images/iStockphoto
Alles over de 'Zeven Zussen'-boekenreeks van Lucinda RileyBeeld Getty Images/iStockphoto

Lezen

Alles over de boekenreeks ‘De zeven zussen’ van Lucinda Riley

Ben je nog niet bekend met de boekenreeks De zeven zussen van schrijfster Lucinda Riley? Wij vertellen je er alles over.

RedactieGetty Images/iStockphoto

Waar gaan de boeken over, moet je ze per se op volgorde lezen, komt er nog een achtste boek en wie was Lucinda Riley?

Lucinda Riley

Onder de naam Lucinda Edmonds schreef de Noord-Ierse Lucinda Riley acht romans. Na een pauze van tien jaar pakte ze in 2010 het schrijverschap weer op en gebruikte ze de achternaam van haar man Stephen Riley. Behalve met De zeven zussen brak ze ook verkooprecords met Het Italiaanse meisje en De nachtroos. Met haar man Stephen en hun samengestelde gezin woonde ze afwisselend op het platteland van het Britse graafschap Norfolk, in Ierland en Zuid-Frankrijk. Op 55-jarige leeftijd overleed Lucinda aan de gevolgen van kanker, op 11 juni 2021. Meer weten over de schrijfster? Libelle sprak Lucinda vlak voor ze overleed.

De boekenserie De zeven zussen

De serie De zeven zussen gaat over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent. In elk boek komt één van de zeven zussen aan bod. Per boek vertellen we je waar het over gaat.

Moet je De zeven zussen op volgorde lezen?

Ja, het is slim om de boeken op volgorde te lezen om spoilers te voorkomen. Hieronder kun je zien wat de juiste volgorde van de boeken is.

De zeven zussen

Dit is het eerste boek van de serie. Het gaat over Maia en haar zussen, die na de plotselinge dood van hun adoptievader terugkomen in hun ouderlijk huis, een landhuis aan het meer van Genève. De zussen hebben van hun vader allemaal een brief gekregen met mysterieuze verwijzingen naar hun afkomst. Maia’s brief brengt haar naar Rio de Janeiro.

De zeven zussen Beeld De zeven zussen
De zeven zussenBeeld De zeven zussen

Storm

Het tweede deel van de serie gaat over zus Ally. Wanneer Ally hoort dat haar adoptievader is overleden en haar brief ontvangt, staat ze net op een kantelpunt in haar leven. Ze heeft een traumatische ervaring op zee achter de rug en besluit te stoppen met haar zeilcarrière. Haar brief brengt haar naar Noorwegen waar ze op zoek gaat naar haar roots.

De zeven zussen Beeld De zeven zussen
De zeven zussenBeeld De zeven zussen

Schaduw

Het derde deel gaat over zus Star. De brief die zij van haar overleden vader kreeg, brengt haar naar Londen, waar ze met flinke tegenzin heen gaat. Ze moet zusje CeCe achterlaten, met wie ze alles deelt. In Londen ontdekt Star Flora MacNichol, een onafhankelijke vrouw die honderd jaar geleden leefde en die na haar jeugd in het afgelegen Lake District naar het bruisende Londen vertrok. Flora ontdekte nieuwe idealen en tradities in de Engelse high society en vond de ruimte om haar identiteit te ontplooien. Dit brengt Star nieuwe inzichten.

De zeven zussen Beeld De zeven zussen
De zeven zussenBeeld De zeven zussen

Parel

Het vierde deel gaat over zus CeCe. Na de dood van hun vader heeft zus Star haar achtergelaten. CeCe voelt zich alleen. Van haar vader kreeg ze als aanwijzing een zwartwitfoto en de naam van een vrouw die honderd jaar eerder in Australië leefde. Via de prachtige stranden van het Thaise Krabi reist CeCe naar de ruwe vlaktes van Australië. Zal ze daar in de wildernis eindelijk haar geluk vinden?

De zeven zussen Beeld De zeven zussen
De zeven zussenBeeld De zeven zussen

Maan

Deel vijf gaat over zus Tiggy, die na de dood van haar vader naar Schotland vertrekt om met dieren te werken. Ze komt terecht op het landgoed van de intrigerende maar moeilijk te doorgronden Charlie Kinnaird. Daar leert ze de oude Chilly kennen, die haar vertelt dat ze een speciale gave heeft en dat het lot heeft bepaald dat hij haar op het pad van haar verleden zal brengen. Hij stuurt haar naar het Spaanse Granada om daar het spoor van de zigeunergemeenschap van Sacromonte te volgen. Langzaam ontrafelt Tiggy haar exotische maar gecompliceerde verleden.

De zeven zussen Beeld De zeven zussen
De zeven zussenBeeld De zeven zussen

Zon

Deel zes gaat over zus Electra die, anders dan haar zussen, geen behoefte heeft om achter haar afkomst te komen. Ze is namelijk ontzettend succesvol, rijk en wereldberoemd. Pas als Electra verstrikt raakt in een wereld vol drank en drugs, maakt de brief van hun vader haar toch nieuwsgierig. Een bijzondere reis volgt.

De zeven zussen Beeld De zeven zussen
De zeven zussenBeeld De zeven zussen

De zevende zus

Het zevende deel gaat over de mysterieuze zevende zus die tot nu toe altijd onvindbaar was. Maia en Ally weten dat er twee aanwijzingen zijn: het adres van een wijngaard in Nieuw-Zeeland, en een tekening van een bijzondere, stervormige ring. CeCe, die in Australië woont, gaat op onderzoek uit. Dat blijkt pas het begin van de zinderende zoektocht naar de zevende zus, want de vrouw met de bijzondere ring is net aan een grote reis begonnen.

De zeven zussen Beeld De zeven zussen
De zeven zussenBeeld De zeven zussen

Komt er nog een achtste deel van De zeven zussen?

Dit is toch wel de vraag der vragen: komt er nog een achtste deel? Ja, dat komt er. Voor haar dood beloofde Lucinda Riley haar fans dat er een achtste boek zou komen, met daarin antwoord op de vraag: wie is de mysterieuze adoptievader Pa Salt? Lucinda overleed voordat ze het boek kon afmaken. Wel had ze een aantal belangrijke passages van het boek al afgerond en maakte ze gedetailleerde aantekeningen over het plot. Zo kan het boek alsnog worden voltooid.

Wanneer kunnen we het laatste boek verwachten?

Het was de uitdrukkelijke wens van de schrijfster dat, als ze mocht komen te overlijden, haar oudste zoon Harry Whittaker de serie zou afmaken. Dat gaat gebeuren en het boek zal naar verwachting in het voorjaar van 2023 verschijnen.

Dit is hoe Lucinda Riley schrijfster werd

Bron: Lucindariley.nl.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden