Mini-cheesecakes met koekjesbodem Beeld Eric van Lokven
Mini-cheesecakes met koekjesbodemBeeld Eric van Lokven

Altijd goed: mini-cheesecakes met koekjesbodem

Je hebt geen oven nodig voor deze cheesecakes, en ze zijn dé manier om overgebleven kerstkransjes goed te gebruiken.

Studio Yvette van BovenEric van Lokven

Voor 4 personen:

• 125 g koekjes

• 50 g ongezouten gesmolten roomboter

• 200 g roomkaas

• 125 ml zure room

• 1 tl vanille-extract

• 50 g suiker

Bereiden: 15 min. Kcal.: 495 p.p. (excl. versiering)

Vermaal 125 g koekjes in de keukenmachine. Meng het kruim met 50 g ongezouten gesmolten roomboter, verdeel over 4 glaasjes en druk goed aan. Roer 200 g roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia) los met 125 ml zure room, 1 tl vanille-extract en 50 g suiker. Verdeel het roommengsel over de koekbodems. Zet de glaasjes zeker 1 uur in de koelkast om op te stijven. Versier de cheesecakes met in stukjes gebroken chocoladekransjes, (mini)meringues of extra koekjes.

Styling: Marijn Visser. Bereiding: Ingmar Niezen. Productie en receptuur: Studio Yvette van Boven. Assistent Yvette: Charlot van Scheijen M.M.V.: Corinne van Baast Keramiek, Dille&Kamille, H&M Home, Ikea, Sissy-Boy Homeland, Søstrene Grene

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden