PREMIUMKerstkoken

Amandelcakejes met winterse specerijen & kaneelroom

null Beeld Eric van Lokven
Beeld Eric van Lokven

Met de smaak van de winter en lekker sticky door het amandelmeel.

Studio Yvette van BovenEric van Lokven

Voor 10 cakejes:
•200 g ongezouten roomboter
• 6 eiwitten
• 75 g patentbloem
• snuf zout
• 2 tl kaneel
• 1 tl vanille-extract
• 1/8 tl gemberpoeder
• 1/8 tl (vers geraspte) nootmuskaat
• 200 g poedersuiker + extra
• 140 g amandelmeel
Kaneelroom:
• 250 ml slagroom
• 1 el poedersuiker
• 2 tl kaneel
Extra nodig:
• muffinvorm met 10 holtes (of 6, bak dan in 2 delen), goed ingevet en bestoven met bloem

Bereiden: 35 min. Bakken: 18-20 min. Kcal.: 428 p.st.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een steelpan tot hij gaat schuimen en bruin wordt. Zet het vuur uit, giet de boter door een zeef en laat de heldere, gesmolten boter afkoelen. Gooi de witte, vaste deeltjes weg. Klop de eiwitten in 2 min. schuimig in een schone kom. Zeef bloem, zout, specerijen en poedersuiker boven een tweede kom. Voeg het amandelmeel en de gesmolten boter toe en meng goed. Spatel dan luchtig de eiwitten erdoor tot net gemengd. Verdeel het beslag over de holtes van de muffinvorm en zet deze op een met bakpapier beklede bakplaat (dat beschermt tegen lekken). Bak de cakejes 18-20 min. tot ze mooi zijn gerezen en nog terugveren als je erop drukt. Haal ze uit de oven, laat circa 5 min. afkoelen in de vorm en leg ze dan op een rek om helemaal af te koelen. Klop alle ingrediënten voor de kaneelroom stijf. Garneer de cakejes ermee en bestuif met extra poedersuiker.

Styling: Marijn Visser. | Bereiding: Ingmar Niezen. | Productie en receptuur: Studio Yvette van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. | M.M.V.: Le Creuset via bol.com, Ikea

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden