Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Met deze tips blijft je basilicumplant veel langer in leven

Dat basilicumplantje zag er zo goed uit in de supermarkt, maar na 3 dagen op het aanrecht hangen de blaadjes er wel heel slap bij en moet het plantje eigenlijk de prullenbak in. Herkenbaar? Met deze tips blijft je basilicumplant veel langer leven.

Ervaringsdeskundige Robby vertelt op zijn tuinblog dat plantjes uit de supermarkt zo zijn gekweekt dat ze niet lang meegaan. Je koopt dus eigenlijk geen plant, maar een bosje gekweekte miniplantjes in een potje…

Advertentie

De plofkip onder de kruidenplantjes

De babybasilicumplantjes in de supermarkt zijn een soort plofkippen onder de kruidenplanten; ze worden gedwongen te groeien onder kunstlicht om zo snel mogelijk ‘stralend’ in de supermarkt te liggen. Vaak zijn de steeltjes nog niet eens sterk genoeg om de blaadjes te dragen. Je haalt dus eigenlijk een uitgeput en opgeblazen plantje in huis dat gedoemd is om snel dood te gaan. Maar er is hoop.

Zo blijft je basilicumplant langer leven

Om langer te genieten van een basilicumplantje uit de supermarkt, kun je hem scheiden en onderverdelen in verschillende potjes.

1. Haal het plantje uit de pot en verdeel de aarde in 4 delen. Let op dat de wortels heel blijven!
2. Geef de 4 afzonderlijke plantjes genoeg water en licht.
3. Na 2 weken zijn ze hersteld en groeien ze uit tot gezonde, stralende plantjes.

Basilicumplantjes uit tuincentra blijven langer leven

Mocht je geen tijd hebben om basilicum te ‘herkweken’, dan kun je het plantje ook invriezen. Ja, dat lees je goed. Of nog beter: koop de plant bij een tuincentrum of bloemenwinkel. De planten die ze daar verkopen, zijn niet gekweekt voor directe consumptie en gaan zeker langer mee.

Tip: zet de plant in de zomermaanden in de volle grond en in de winter in een potje in de keuken. Zo heb je genoeg basilicum om het hele jaar pesto te kunnen maken of te gebruiken in een gerecht.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Set van 4 winterharde fruitbomen
Set van 4 winterharde fruitbomen
€ 85,95 € 34,95
Bestellen
Bron: De Morgen . Beeld: iStock

Libelle’s grote maanhoroscoop: álles over liefde en relaties

maanhoroscoop-libelle-liefde-relaties

Premium

Naast een zonneteken hebben we allemaal ook een maanteken. De maan belicht vooral de emotionele kant van ons leven en karakter.

Welk maanteken ben ik?

Binnen de astrologie kennen de meesten van ons wel hun zonneteken. We zijn een Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman of Vissen omdat de zon op onze geboortedag in dat dierenriemteken stond. Om meer te leren over onze emotionele kant is het belangrijk om te weten in welk teken de maa

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien