null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Ben je een tikje neurotisch? Dan heeft de wetenschap goed nieuws

Neurotisch zijn, staat over het algemeen niet echt bekend als een positieve eigenschap en het wordt zelfs als ongezond gezien, maar er is nu toch goed nieuws.

Constant denken in problemen en dwangmatig handelen, klinkt ook niet echt als iets wat gezond is om te doen de hele dag, maar een nieuwe studie wijst uit dat neurotische trekjes er juist voor kunnen zorgen dat je langer leeft. Onderzoekers van de universiteit van Edinburgh en Southampton hebben 6 jaar lang onderzoek gedaan onder meer dan 500.000 Britten tussen de 37 en 73 jaar. Tijdens dat onderzoek zijn ongeveer 4500 deelnemers overleden.

Test

De deelnemers moesten een test invullen waar uit kwam hoe neurotisch ze nou echt zijn en hoe het met hun gezondheid gesteld is. In de eerste analyse keken de onderzoekers alleen naar leeftijd en geslacht en toen kwamen ze tot de conclusie dat mensen die neurotisch zijn eerder dood gaan. Toen ze ook de resultaten van de gezondheidstest erbij pakten, kwamen ze erachter dat mensen met neurotische trekjes juist later overlijden.

Zorgen maken

Dat zou kunnen komen doordat deze mensen heel voorzichtig zijn en hun gezondheid goed in de gaten houden omdat ze zich zo snel zorgen maken. Verrassend is wel dat uit het onderzoek kwam dat neurotisch zijn geen invloed heeft op roken, drinken of wel of niet sporten. Zo erg is het dus uiteindelijk niet!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Redbookmag.com. Beeld: iStock.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden