Ontdek hier je Chinese horoscoop Beeld Getty Images/EyeEm
Ontdek hier je Chinese horoscoopBeeld Getty Images/EyeEm

Benieuwd naar de Chinese horoscoop? Ontdek jouw sterrenbeeld

Heb je altijd al willen weten wat jouw Chinese horoscoop is? Lees dan even verder. Want waar Nederlanders in de nacht van 31 december op 1 januari het nieuwe jaar inluiden, vindt het Chinees Nieuwjaar plaats tussen 21 januari en 20 februari. Het moment waarop er een nieuw dier in het teken staat van het nieuwe jaar.

Daphne DorgeloGetty Images/EyeEm

De Chinese horoscoop is een beetje te vergelijken met de twaalf sterrenbeelden die wij kennen. Bij ons gelden ze echter voor een maand, terwijl een Chinees dierenteken voor een heel jaar geldt. Deze dieren wisselen elke twaalf jaar.

Chinese horoscoop berekenen

Welk dier hoort bij jouw geboortejaar en hoe 'bereken’ je het? En wat zijn de eigenschappen van je Chinese sterrenbeeld? Het berekenen van je Chinese horoscoop is niet op alle websites accuraat, omdat ze enkel naar je geboortejaar kijken, terwijl Chinees Nieuwjaar elk jaar op een andere dag wordt gevierd. Check daarom het tabel hieronder om te kijken welk dier bij jouw geboortedatum hoort. Zoek het jaartal op door ctrl+F te gebruiken (Windows) of cmd+F (Apple).

1. Rat

De Rat is één van de dieren die bij de Chinese horoscoop hoort. Een Rat staat bekend als vriend voor het leven. Je vindt het moeilijk om jezelf helemaal te geven, maar zodra je gewend bent, laat je niet meer los. Je bent perfectionistisch en soms kun je een tikkeltje agressief worden als iets niet lukt.

Eigenschappen: charmant, lief, zelfverzekerd, recht-door-zee, bezitterig.

2. Os

De Os is een doorzetter. Je kunt iemand snel veroordelen en ziet dingen vaak zwart of wit. Als je een slecht humeur hebt, kunnen anderen maar beter uit je buurt blijven.

Eigenschappen: geduldig, attent, leergierig, overmoedig, kritisch.

3. Tijger

De Tijger is vaak een leider. Deze Chinese horoscoop avontuurlijk ingesteld en vindt het niet erg om alleen ergens naartoe te gaan. Je bent soms impulsief en direct en kunt af en toe bezitterig zijn.

Eigenschappen: heel lief, avontuurlijk, haastig, roekeloos en hartstochtelijk.

4. Konijn

Het Konijn is soms moeilijk te doorgronden. Je bent gevoelig en geliefd bij vrienden en familie. Je hebt een goed geheugen en bent geneigd om voor problemen weg te lopen.

Eigenschappen: heel gevoelig, intelligent, een tikkeltje aanstellerig, bescheiden en tactvol.

5.Chinese horoscoop: Draak

De Draak is recht voor zijn raap. Je doet vaak eerst, voordat je denkt. Je bent beschermend en zelfverzekerd, maar wil steeds bevestiging dat je partner van je houdt.

Eigenschappen van deze Chineses horoscoop: enthousiast, veeleisend, energiek en emotioneel.

6. Slang

De Slang is mysterieus. Je vindt het moeilijk om je gevoelens te tonen, maar wil wel graag liefde en aandacht. Daarnaast ga je net zo lang door tot je doel bereikt is.

Eigenschappen: behulpzaam, ordelijk, wispelturig, grappig en een slechte verliezer.

7. Paard

Het Paard is oplossingsgericht. Je bent loyaal maar niet goed in het bewaren van geheimen. Je wil graag alles weten maar als het soms wat te moeilijk wordt, haak je af.

Eigenschappen: harde werker, veeleisend, getalenteerd, humeurig, levendig.

8. Schaap (of Ram, of Geit)

Het Schaap is een natuurmens. Je bent creatief, perfectionistisch en kan soms erg onzeker zijn. Je kunt niet goed tegen druk en wil graag beschermd worden.

Eigenschappen: creatief, romantisch, behulpzaam, pessimistisch, eerlijk.

9. Aap

De Aap staat graag in de belangstelling. Je bent vaak vrolijk en praat altijd wel mee. Je houdt van uitdagingen en denkt niet in problemen, maar in oplossingen.

Eigenschappen: sympathiek, trouw, creatief, onzeker, prikkelbaar.

10. Haan

De Haan is direct en zegt waar het op staat. Je houdt van kleding en je kapsel en besteedt hier veel tijd en geld aan. Je wil graag goed voor de dag komen.

Eigenschappen: openhartig, moedig, pietluttig, ijdel, charmant.

11. Hond

De Hond wil graag het laatste woord hebben. Je vindt het moeilijk om iemand gelijk te geven en klaagt graag. Je bent graag in je eigen huis en familie is belangrijk voor je. Je trekt je veel aan van hoe anderen zich voelen.

Eigenschappen: trouw, geduldig, enthousiast, inflexibel, angstig.

12. Varken

Het laatste dier dat bij de Chinese horoscoop hoort, is het Varken. Je houdt van luxe en kunt daarom wat verwend overkomen. Je bent gelukkig en hebt een groot hart. Soms geloof je dingen iets te snel.

Eigenschappen: heel verstandig, goedbedoelend, gastvrij, driftig en defensief.

Bronnen: astropsychologie.nl, mensengezondheid.nl.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden