Onderzoek toont aan: het jongste kind in een gezin heeft de grootste kans om miljonair te worden Beeld Getty Images/iStockphoto
Onderzoek toont aan: het jongste kind in een gezin heeft de grootste kans om miljonair te wordenBeeld Getty Images/iStockphoto

Bewezen: de jongste in het gezin heeft de grootste kans om miljonair te worden

Als jongste van het gezin ben je vroeger waarschijnlijk vaak het pispaaltje geweest. Maar er is goed nieuws: onderzoek toont aan dat het jongste kind in het gezin de grootste kans heeft om miljonair te worden.

Tara StokdijkGetty Images/iStockphoto

Ook leuk nieuws om aan jouw jongste kind te vertellen!

Onderzoek wijst uit: jongste maakt meeste kans

Er is een serieus onderzoek gedaan door de universiteiten van zowel Birmingham als Reading. Hieruit bleek dat het jongste kind van een gezin de grootste kans heeft om zakelijk succesvol te worden én heel erg rijk.

Grootste kans om miljonair te worden

Heb je één oudere broer of zus? Dan is de kans maar liefst 49% dat je het financieel goed voor elkaar zult hebben. Heb je meerdere oudere broers en zussen? Dan is de kans 43%. Uit het onderzoek kwam ook een leeftijd naar voren waarop de kans het grootst is dat je zakelijk succes zult ervaren: dat is vanaf 38 jaar.

Het onderzoek werd gehouden onder meer dan 6300 mensen. Voor het onderzoek zijn alleen onderzoeksdeelnemers gevraagd die geen zakelijk verleden hebben. Het gaat dus om selfmade miljonairs.

Durf en lef

Hoe het volgens de onderzoekers komt dat de kans op financiële rijkdom groter is bij jongste kinderen? Dat zou liggen aan het feit dat jongste kinderen meer risico durven te nemen, zowel zakelijk als thuis. Vroeger was het misschien vervelend dat je af en toe tegen je oudere broers of zussen moest opboksen, maar daar heb je heel wat durf en wilskracht van gekregen!

Wil je je kinderen geld schenken? Een aantal belangrijke tips:

Bron: Manly

Pinterest Beeld Getty Images
PinterestBeeld Getty Images
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden