null Beeld

Bewezen: vrouwen met migraine zijn extra jaloers in een relatie

Migraine zorgt al voor veel lichamelijke ongemakken, maar nu blijkt dat migraine ook nog invloed kan hebben op je relatie. Dat blijkt uit onderzoek van het Leids Universitair Medisch Centrum en het Erasmus MC.

Online redactie Libelle

De onderzoekers hebben 2 nieuwe studies naar de effecten van migraine gepubliceerd. Daaruit blijkt dat vrouwen met migraine jaloerser kunnen zijn in een relatie én dat ze vaker last hebben van koude voeten.

Jaloers in een relatie

Door verschillen in geslachtshormonen komt migraine 3 keer meer voor bij vrouwen dan bij mannen. Schommelingen in het oestrogeengehalte lijken invloed te hebben op migraineaanvallen. Dat oestrogeen ervoor zorgt dat vrouwen jaloerser zijn in een relatie, bleek al uit eerder onderzoek en ook dit nieuwe onderzoek wijst dat nu uit. Vrouwen met migraine blijken echt jaloerser te zijn dan vrouwen die hier geen last van hebben. Na de overgang verdwijnt dat verschil weer.

Koude voeten

Voor de 2e studie is gekeken of migraine het risico op hersen- en hartinfarcten bij jonge vrouwen verhoogt. Uit dit onderzoek is gebleken dat vrouwen met migraine vaker last hebben van koude voeten dan vrouwen die geen migraine hebben. Indirect zorgt dat er weer voor dat ze vaker last krijgen van migraine. Door de koude voeten slapen ze minder goed en slaaptekort is vaak een oorzaak van een migraineaanval. Of dit ook echt het risico op hart- en vaatziekten verhoogd, moet toekomstig onderzoek uitwijzen.

BEKIJK OOK: Last van hoofdpijn? Dit is wat je moet weten:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD.nl. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden