Biercrepes met gebakken peren en salted caramel Beeld Sigurd Kranendonk
Biercrepes met gebakken peren en salted caramelBeeld Sigurd Kranendonk

Biercrêpes met gebakken peren en salted caramel

In dit gerecht gebruiken we een lichtblond bier omdat de crêpes niet te bitter moeten worden. Texels Blond met een vleugje zeevenkel past perfect bij deze crêpes, met een korreltje zout in de karamel.

Voor 4 personen

Dit heb je nodig

  • 300 g bloem
  • 50 ml rum
  • 3 eieren
  • Zout
  • 250 ml melk
  • 250 ml lichtblond bier

Voor de salted caramel:

  • 175 g lichtbruine basterdsuiker
  • 300 ml slagroom
  • 50 g roomboter
  • Grof zeezout

Voor de gebakken peren:

  • 1 el ahornsiroop
  • 2 peren, in kwarten, klokhuis verwijderd

Zo maak je het

  1. Zeef de bloem in een kom en maak er een kuiltje in. Doe de rum, eieren en het zout in het kuiltje en roer goed door.
  2. Voeg dan langzaam de melk en het bier toe. Roer tot je een dun beslag zonder klontjes hebt. Laat een uur rusten in de koelkast.
  3. Maak de karamelsaus en de gebakken peren. Doe 4 eetlepels water en de suiker in een pannetje. Verhit tot de suiker karamelliseert. Laat een beetje afkoelen en voeg dan de roomboter en room toe. Doe voorzichtig, zodat het niet op je huid spettert. Draai het vuur hoog en laat de saus ongeveer 3 minuten zachtjes koken tot je een stroperige karamelsaus hebt.
  4. Strooi er een mespuntje zeezout door en laat afkoelen.
  5. Verhit de ahornsiroop in een koekenpan, leg de peren erin op het snijvlak en bak zachtjes gedurende 4 minuten. Draai halverwege een keer om.
  6. Bak de crêpes in een klontje roomboter, vouw ze dan netjes op en serveer met de gebakken peer.
  7. Overgiet met de afgekoelde karamelsaus en bestrooi met nog wat zoutkorrels.

Bereidingstijd: 1,5 uur
Kcal.: 1017 P.P.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden