PREMIUMRecept
Bietensalade met warmgerookte zalm
Voor 4 personen
• 600 g gekookte jonge bietjes
• 4 takjes dille, blaadjes gehakt
• 200 g jonge sla of kiemgroenten
• 400 g warmgerookte zalm
• Zout en peper
Dressing
• 2 el geraspte mierikswortel (vers of uit potje)
• 1 tl rode wijnazijn
• 100 ml zure room
• Zout en peper
Bereidingstijd: 15 min.
Kcal.: 323 p.p.
Snijd de bieten in stukken. Mix alles voor de dressing en schep de helft van de dressing en de helft van de dille door de bieten.
Leg de sla op een schaal en verdeel hier de bieten en de zalm over. Bestrooi met de rest van de dille en geef de rest van de dressing erbij.
Lekker met zoute haring of gerookte zalm.
Receptuur: Ans de Vree | Fotografie: Sigurd Kranendonk | Styling: Hanna van den Bos