PREMIUMRecept

Bietensalade met warmgerookte zalm

null Beeld Sigurd Kranendonk
Beeld Sigurd Kranendonk
Ans de VreeSigurd Kranendonk

Voor 4 personen

• 600 g gekookte jonge bietjes
• 4 takjes dille, blaadjes gehakt
• 200 g jonge sla of kiemgroenten
• 400 g warmgerookte zalm
• Zout en peper

Dressing

• 2 el geraspte mierikswortel (vers of uit potje)
• 1 tl rode wijnazijn
• 100 ml zure room
• Zout en peper

Bereidingstijd: 15 min.
Kcal.: 323 p.p.

Snijd de bieten in stukken. Mix alles voor de dressing en schep de helft van de dressing en de helft van de dille door de bieten.
Leg de sla op een schaal en verdeel hier de bieten en de zalm over. Bestrooi met de rest van de dille en geef de rest van de dressing erbij.
Lekker met zoute haring of gerookte zalm.

Receptuur: Ans de Vree | Fotografie: Sigurd Kranendonk | Styling: Hanna van den Bos

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden