null Beeld

BijOns Dagkamp een mooi initiatief!

Iets meer dan 50 kinderen gedurende 5 dagen vermaken, dat kunnen Pricilla en Ruud Pleeging als geen ander.

Gina van Elburg

In de boswachterij rondom de recreatieplas De Oldemeijer in Hardenberg is in de zomerperiode van alles te beleven. Eén van de meest bijzondere evenementen is het vijf dagendurende BijOns Dagkamp. Gedurende deze dagen verzorgen Pricilla en Ruud samen met een groot aantal vrijwillgers wel 50 verschillende sportieve en creatieve activiteiten die de kinderen kunnen doen.

Minima

De helft van de beschikbare plaatsen wordt gevuld door kinderen van ouders met een te krappe beurs of komen via Jeugdzorg. Deze kinderen zijn aangedragen door organisaties als de Voedselbank, SamenDoen en Carinova. Deze kinderen gaan vaak niet of zelfs nooit op vakantie en kunnen nu kosteloos toch een beetje vakantie vieren, andere kinderen ontmoeten en vooral naar hartenlust spelen.

Het idee

Ruud heeft inspiratie opgedaan in Amerika waar hij grote zomerkampen voor kinderen heeft bijgewoond. Het enthousiasme van de organisatie, de vrijwilligers en de kinderen fascineerde hem zo dat hij dit wilde gaan doen voor kinderen in en rondom Hardenberg. Samen met zijn vrouw Pricilla heeft hij het plan opgezet en hij vond in de gemeente Hardenberg een aantal bedrijven die bereid waren te helpen en ook de gemeente zelf bood ondersteuning aan. Niets stond hen meer in de weg om een supergave week vol met activiteiten gericht op de thema’s Natuur, Cultuur, Creatief en Sport te organiseren.

Hart op de goed plek

Het is bewonderenswaardig wat dit enthousiaste echtpaar van de grond heeft gekregen. Het zijn mensen met het hart op de juiste plek die vooral denken aan het welzijn van anderen. Petje af voor Ruud en Pricilla Pleeging en natuurlijk alle vrijwilligers.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden