null Beeld

Bloemenroof op begraafplaats

In Utrecht is het graf van de moeder van Monique Hogervorst bruut beroofd van bloemen. Op Moederdag bleek de helft van de 90 kransen gestolen.

Susan Dalstra

Op 4 mei moest de 65-jarige Monique Hogervorst uit Utrecht haar moeder begraven. De bloemenzee op het graf was immens. Het contrast, een week later op Moederdag, had niet groter kunnen zijn. Van de 90 kransen is maar liefst de helft verdwenen.

Persoonlijk bedanken

De familie is onthutst over de bloemenroof, vooral omdat ook de linten bij de kransen met de naam en boodschap van de schenker weg zijn. “Zo kunnen we de mensen niet persoonlijk bedanken voor hun medeleven. Ik heb er echt geen woorden voor”, vertelt Monique aan het AD.

Bloemenzee

De bloemenzee was zo groot omdat de familie Hogervorst zelf in de bloemen werkt. “De meeste kransen zijn bij mijn oom besteld.” De medewerkers van begraafplaats Daelwijck in Utrecht moesten twee velden vrijmaken om alle kransen kwijt te kunnen. “Zoveel kransen had ik nog nooit meegemaakt”, zegt uitvaartmedewerker Maretta van Winkel.

Ordinaire diefstal

Ook voor haar was de schrok groot toen de twee velden op Moederdag leeggeroofd bleken. De medewerkers van de begraafplaats en de gemeente weet van niets. “Zij bezwoeren ons echter dat ze niks weten van het weghalen van de bloemen, dus het moet om ordinaire diefstal of een rotgeintje gaan. Maar waarom...?"

Bron: AD. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden