We Will Rock You de musical: nu tot 50% korting!

Zoek binnen:

Deze borstel is het beste voor jouw haartype of kapsel

We willen allemaal een volle bos glanzend haar, maar helaas is niet iedereen hiermee gezegend. Toch is er voor ieder haartype en kapsel een borstel die je het beste kunt gebruiken. 

Borstels zijn er in verschillende soorten en maten. Maar welke past nou precies het beste bij jou? Deze borstels kun je het beste met het volgende type haar gebruiken:

Advertentie

1. Tegen klitten
Heeft jouw haar de neiging om snel te klitten? Heel vervelend. Een platte haarborstel met flexibele haren is het beste voor je klittenbos. Door de flexibiliteit heeft de borstel de ruimte om de klitten eruit te borstelen zonder dat je de haren uit je hoofd trekt. Let op: altijd eerst de punten van het haar borstelen en dan langzaam naar boven werken om pijnlijke momenten te voorkomen.

borstel-Libelle

2. Snel droog
Droog je jouw haar vaak met een föhn maar pluist het daardoor ook? Gebruik dan een haarborstel met open achterkant. Zo laat de borstel lucht door en wordt het haar tegelijkertijd strak gestreken.

borstel-Libelle

3. Zwierig haar
Wanneer je bij de kapper vandaan komt, zit je haar bijna altijd mooi. Vaak föhnen zij het met een ronde bostel zodat de uiteinden van het haar mooi naar binnen of naar buiten vallen. Dit effect kun je zelf ook creëren. Neem een haarborstel met haren van echt varkenshaar tegen het pluizen. Draai de onderkant van het haar in de haarborstel en trek deze omhoog terwijl je föhnt.

borstel-Libelle

4. Krullen
Deze borstel lijkt op die hierboven, maar het verschil is de keramische basis. Het keramische deel houdt de warmte van de föhn vast en verdeelt deze gelijkmatig over het haar. Zo creëer je hetzelfde effect als de krultang.

borstel-Libelle

 

LEES OOK: 24 DINGEN DIE ALLE KRULLENBOLLEN ONDER ONS BEGRIJPEN

5. Voor veel volume
Deze borstel zorgt ervoor dat de haren gescheiden worden tijdens het borstelen en zorgt voor een volumineus effect. Om volume bovenin het haar te creëren draai je het haar een keer om de borstel heen vanaf de kruin. Voor extra volume kam je een paar centimeter vanaf de kruin naar de kruin toe.

borstel-Libelle

Bron: PureWow. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien