null Beeld

Breda zamelt paraplu’s in voor asielzoekers

Heb je nog wat plu's in de kast liggen die je eigenlijk niet nodig hebt? Gooi ze niet weg. Want: in Breda worden paraplu's ingezameld voor asielzoekers. Het welkomstcomité asielzoekers en vluchtelingen roept iedereen op om mee te doen. 

Tessa Heinhuis

Een kleine moeite dus, met een groot gebaar.

Er zijn weer nieuwe nodig

De plu's worden uitgereikt aan vluchtelingen die wonen in de Boschpoort, een voormalige gevangenis die nu dienst doet als opvanglocatie. “Een paraplu staat symbool voor een beschutte en veilige plek op de wereld”, zo benadrukt Jan Hopman van het comité. De handige hulpstukken worden uitgereikt tijdens culturele activiteiten na de Vredesmars op 26 september. Deze mars loopt vanaf het AZC naar het Mondiaal Centrum. De verzameling van vorig jaar is al uitgedeeld - en dus is het tijd voor een nieuwe voorraad.

Doe mee

De paraplu’s kunnen worden ingeleverd vanaf 7 september bij de katholieke kerken en op de zondag 13 en 20 september bij de protestantse kerken. Ook Mondiaal Centrum Roland Holsstraat 71, het Annahuis en zorgcentrum Raffy zijn inleverpunten. Het welkomstcomité organiseert naast deze actie ook Nederlandse taallessen voor asielzoekers. Deze zijn te volgen op verschillende niveau's in de Michaelkerk op iedere maandag, woensdag en vrijdag.

Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden