null Beeld

Burgemeester Ommen ligt onder vuur

Het is het gesprek van de dag in het stadje aan de Overijsselse Vecht: burgemeester Marc-Jan Ahne heeft zijn ontslag ingediend. Regioreporter Gina van Elburg ging op onderzoek uit.

Gina van Elburg

Smaad en laster valt hem ten deel: voor burgemeester Marc-Jan Ahne en zijn gezin is het een moeizame periode. Er waren al langer geruchten dat er iets niet goed ging. Hoewel hem inhoudelijk als politicus en burgemeester niets te verwijten valt – hij deed zijn werk op het gemeentehuis goed – werd het privé langzaamaan een onhoudbare situatie.

Deventer

Ahne kwam naar Ommen in 2012 vanuit de gemeente Deventer. Ook daar vertrok hij niet helemaal met een schoon blazoen. Als wethouder werd er toentertijd een onderzoek naar hem ingesteld vanwege het 'per ongeluk' niet afrekenen van verfkwasten bij een bouwmarkt in zijn gemeente. Deze zaak werd geseponeerd vanwege gebrek aan bewijs.

Ommen

Politiek bedrijven in Ommen is, vanwege verschillende belangen, voor geen enkel lid van het college van Burgemeester en Wethouders en de raadsleden eenvoudig te noemen. Ahne was voor zijn installatie als burgemeester zelfs gewaarschuwd, maar toonde lef en durfde het wel aan. Hij werd dan ook met hoge verwachtingen binnengehaald.

Geruchtenstroom

In het pittoreske plaatsje werd de sfeer heel anders toen er een geruchtenstroom op gang kwam. Hij zou geld gestolen hebben en ook de echtelijke trouw kwam onder druk te staan. Al met al geen goede situatie voor een burgemeester. Ahne wist de roddels lange tijd de kop in te drukken maar de bom is nu gebarsten.

Ontslag

Om zijn gezin verder te beschermen, heeft hij zijn ontslag ingediend. Een burgemeester hoort van onbesproken gedrag te zijn en dat kan hij waarschijnlijk niet langer waarmaken. De Rijksrecherche heeft inmiddels een onderzoek ingesteld naar de integriteit van de burgemeester.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden