PREMIUMKerstkoken

Chai-flapjacks met chocoglazuur & peperbessen

null Beeld Eric van Lokven
Beeld Eric van Lokven

Met de smaak van chai, pure chocolade en roze peperbessen als bloedmooi accent.

Studio Yvette van BovenEric van Lokven

Voor 12 flapjacks:
• 250 g grove havermout of havervlokken
• 1 tl kardemompoeder
• 1 tl kaneelpoeder
• 1 tl gemberpoeder
• ¼ tl kruidnagelpoeder
• ½ tl zout
• 125 g roomboter, op kamertemperatuur + extra
• 125 g lichte basterdsuiker
• 3 el honing
Garnering:
•75 g pure chocolade, fijn gehakt
• roze peperkorrels

Bereiden: 10 min. Bakken: 15 min. Afkoelen: 15 min. Kcal.: 185 p.st.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Roer alle ingrediënten door elkaar tot ze goed gemengd zijn. Pulseer bij gebruik van de keukenmachine maar een paar keer, het mag niet te fijn worden. Vet een bakvorm van 20x20 cm in met wat boter, knip een vel keukenpapier op maat en laat de randen overhangen. Schep het havermoutmengsel in de vorm, druk met de bolle kant van een lepel alles goed glad aan en kerf er dan 12 vierkanten in. Bak de koek in circa 15 min. goudbruin. Laat hem daarna 15 min. afkoelen in de vorm, til hem vervolgens aan het papier uit de vorm en laat op een rooster helemaal afkoelen. Verwarm de chocolade au bain-marie, draai het vuur uit als de chocolade bijna gesmolten is en roer tot het glad is. Trek draden chocolade over de afgekoelde koek, bestrooi hem met roze peperbessen en laat goed opstijven (in de koelkast gaat het sneller!). Snijd hem dan op de ingekerfde lijnen mooi strak los.

Styling: Marijn Visser. | Bereiding: Ingmar Niezen. | Productie en receptuur: Studio Yvette van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. | M.M.V.: Le Creuset via bol.com, Ikea

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden