null Beeld

Chrissy: “Ik geef mijn dochter mee dat zelfstandigheid heel belangrijk is in het leven”

Zuid-Holland - Mishaëla Hessels (33, werkt op de spoedeisende hulp), Chrissy (68, gepensioneerd verpleegkundige) en Jazzlyn (2).

Mishaëla: “Als gevolg van een ernstige vorm van endometriose ging het zwanger worden erg moeizaam. Gelukkig kwamen mijn man en ik in aanmerking voor adoptie en kregen we na anderhalf jaar een match met dit kleine heerlijke meisje, Jazzlyn. Jazz komt ook gewoon uit Nederland, maar doordat haar roots in het buitenland liggen, heeft ze ook een kleurtje. Niemand vraagt me ooit of ik haar biologische moeder ben. Vanaf morgen ben ik de trotse moeder van 2 kinderen, want we krijgen er nog een adoptiezoontje bij. Mijn moeder is met pensioen. Daardoor kan ze vaak oppassen, dat is fijn want ik werk onregelmatige uren.”

Chrissy: “Ik kom uit St. Eustatius en mijn ex-man komt uit Suriname. We hebben elkaar in Nederland ontmoet toen we daar allebei studeerden. Samen hebben we veel gereisd. Toen Mishaëla 13 was, gingen we vanuit Curaçao naar Nederland. Ik heb gewerkt als verpleegkundige en als schoonheidsspecialiste. Mijn moeder had zeven kinderen en haar man overleed op jonge leeftijd. Van haar heb ik geleerd dat zelfstandigheid belangrijk is in het leven. Dat geef ik mijn dochters ook mee. Met succes: Mishaëla heeft een mooie baan in het ziekenhuis, mijn tweede dochter runt haar eigen architectenbureau en mijn oudste dochter is zangeres. Als vrouw moet je al hard werken om iets te bereiken, als donkere vrouw zo niet nog harder.”

null Beeld

Fotografie: Patricia

Chrissy: Promiss (bloes), Paprika (broek). Mishaëla: Mango (witte col), River Island (jurk). Jazzlyn: Primark (jurkje)

Bekijk ook de video met de 3 generaties van Libelle TV.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden