Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Comfortfood - Risotto met doperwtjes

Risotto met doperwtjes en bacon

Een gerecht mag je pas comfortfood noemen als het je verwarmt wanneer je rillend en natgeregend thuiskomt, als je het met één lepel onder een deken op de bank kan opeten én als het je na één hap terugbrengt naar je jeugd. Toen je moeder je een aai over de bol gaf en zei dat alles wel weer goed kwam. Daar moet het allemaal naar smaken. Dit zijn de recepten voor aangenaam geluk!

Advertentie

Benodigdheden

2 el. olijfolie
1 grote ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, uit de pers
350 gr. arborio (risotto)-rijst
125 ml droge witte wijn
1 l. groentebouillon
60 ml. sojasaus
400 gr. tuinerwten (diepvries)
60 gr. boter
2 el. bladpeterselie, gehakt
100 gr. geraspte Parmezaanse kaas
150 gr. bacon, uitgebakken

Hoe?

Verhit de olie in een middelgrote koekenpan en voeg de ui toe. Bak al omscheppend, op matig vuur 2 minuten tot hij zacht is. Voeg de knoflook toe, bak een paar seconden mee en voeg dan de rijst toe, bak deze mee tot de korrels glazig zijn met een wit hart. Blus af met de wijn en schep al roerend om. Voeg al roerend lepel voor lepel een scheut hete bouillon toe en blijf voortdurend roeren tot elke lepel volledig is opgenomen. Voeg dan pas een nieuwe lepel toe.
Voeg als de rijst beetgaar is, dat is altijd na 20 minuten, de doperwten, sojasaus, boter, peterselie en de helft van de Parmezaan toe. Roer om en laat met het deksel op de pan 5 minuten staan met het vuur uit.
Dien op met verkruimelde uitgebakken bacon erop en bestrooid met Parmezaanse kaas.

Bereidingstijd

Bereiden: circa 30 minuten. Circa 409 kcal p.p. (bij 4 pers.)

 

Bekijk ook het recept voor moeders cottage pie of een ander lekker recept.

Sylvia Witteman: “Het is raar om naar de botten van je moeder te kijken”

Sylvia Witteman moeder ziekenhuis Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week maakt Sylvia zich zorgen om haar moeder in het ziekenhuis.

Mijn oude moeder, alleen thuis, was ’s avonds gevallen en kon niet meer opstaan. Naar haar telefoon kruipen kon ze nog nét. “Goddank!”, zeiden mijn broer, zus en ik tegen elkaar. Het is wonderlijk, hoe je bij zulke rampspoed blij kunt zijn met kleinigheden. In het ziekenhuis bleek haar linkerheup gebroken. Ik zag het op de röntgenfoto. Het is raar om naar de botten van je moeder te kijken. Ze m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien