PREMIUMRecept

Courgette met geitenkaas en groene kruiden

null Beeld Sigurd Kranendonk
Beeld Sigurd Kranendonk
Ans de VreeSigurd Kranendonk

Voor 4 personen

• 2 kleine, jonge, gele (of groene) courgettes, in lange dunne linten
• 40 g pijnboompitten
• 150 g verse, witte geitenkaas (bijv. Bettine)
• 20 g gemengde groene kruiden, fijngehakt

Dressing
• 4 el extra vergine olijfolie
• 1 tl citroenrasp
• 2 el citroensap
• Zeezout en peper

Bereidingstijd: 15 min.
Kcal.: 251 p.p.

Meng in een kom de ingrediënten voor de dressing. Schep de courgettelinten erdoor en laat 10 min. intrekken.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Leg de courgette op een schaal. Brokkel de geitenkaas
eroverheen en bestrooi met pijnboompitten en groene kruiden.

Receptuur: Ans de Vree | Fotografie: Sigurd Kranendonk | Styling: Hanna van den Bos

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden