Cruesli maken doe je zo

Cruesli is een heerlijk product om aan je bakje yoghurt toe te voegen. Nog lekkerder is zelfgemaakte cruesli. Makkelijk, lekker én gezond!
Benodigdheden:
- Havermout (of een ander graansoort, zoals havervlokken)
- Pitten (zonnebloempitten, pompoenpitten)
- Ongezouten noten (pistachenoten, cashewnoten, hazelnoten)
- Gedroogd fruit
- Kokosschaafsel
- Kaneelpoeder
- Zonnebloemolie
- Honing (of ahornsiroop)
Bereiding:
- Verwarm de oven tot 160ºC
- Meng de havermout, pitten, ongezouten noten en het kokosschaafsel in een kom (kies de verhoudingen die jij lekker vindt)
- Voeg een scheut zonnebloemolie en een paar lepels honing toe aan de droge ingrediënten en meng het zorgvuldig
- Spreid het geheel zo plat mogelijk uit over een grote bakplaat
- Zet de bakplaat voor 30-40 minuten in de oven (roer het mengsel elke 10 minuten om, want het kan snel gaan verbranden)
- Haal de cruesli uit de oven en laat het afkoelen
- Et voilà: je eigen gemaakte cruesli
Eet smakelijk!
Met dit recept kun je eindeloos variëren. Voeg vooral toe wat je zelf lekker vindt!
Bron beeld: Pinterest