null Beeld

Culturele Zondag Alles Kids

Op 18 oktober 2015, de eerste zondag van de herfstvakantie, haalt cultureel Utrecht alles uit de kast voor Culturele Zondag Alles Kids en bouwt de stad om tot een culturele proef- en speeltuin voor de hele familie.

Cultureel Utrecht

Er zijn voorstellingen, workshops, rondleidingen, schminksessies, lezingen, proefjes en activiteiten waar kinderen zelf aan de slag kunnen. Van 11.00 uur ’s ochtends tot laat in de middag is er van alles te beleven en vrijwel alle programma’s zijn gratis te bezoeken.

Highlights

Tijdens Alles Kids gebeurt er van alles op het gebied van muziek, dans, literatuur, film, theater en zelfs koken. Met meer dan 150 programmaonderdelen is er voor ieder wat wils. Zo is er bijvoorbeeld voor de allerkleinsten een poppentheater, kunnen kinderen een eigen animatiefilm maken in filmtheater ’t Hoogt en is er in TivoliVredenburg een open podium en optredens van Rico & A.R.T., het Domstad Jeugdorkest en het Utrechtsch Studenten Concert. De hele familie kan dwalen door een levensgroot doolhof op het Domplein en in het Stadhuis kunnen kinderen hun ouders naar de opvang brengen voor een interessant programma over ouderschap.

Alles Kids en de wereld van de wetenschap

Niet alleen is er aandacht voor kunst en cultuur, maar ook op het gebied van de wetenschap is er veel te doen. Zo kunnen kleine wetenschappers terecht in Bibliotheek Utrecht voor lezingen over de speciale band met een huisdier en het gedrag van pubers. Het Universiteitsmuseum organiseert onderzoeken naar DNA, het geheugen en haaientanden. Chantal Kemner, hoogleraar Ontwikkelingspsychologie, geeft een Culturele Zondagen College in samenwerking met de Universiteit Utrecht over de ontwikkeling van het brein in de Winkel van Sinkel en wetenschappers geven antwoord op alle vragen over de hersenen tijdens een wandeltocht door een megabrein op de Stadshuisbrug.

Fotowedstrijd

In aanloop naar Alles Kids organiseert Culturele Zondagen in samenwerking met de gemeente Utrecht een fotowedstrijd. Alle jongens en meisjes, papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, kortom iedereen - ook buiten Utrecht - wordt uitgenodigd de leukste, liefste, gekste of mooiste foto van hun gezin in te sturen. Deelnemers maken kans op een midweek overnachten in een Mongoolse Yurt, een dagje naar de dierentuin en een beklimming van de Domtoren. Daarnaast verschijnen alle foto’s in de expositie Jong in Utrecht in het Stadskantoor van Utrecht. Meer informatie en voorwaarden voor het inzenden vind je hier!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden